Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Lucas Leeuw is nooit bang

  • Auteur: Corien Oranje
  • Illustrator(s): Tirza Beekhuis
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Prijs: 14,99 (actuele prijs zie Bestel online)
  • Pagina's: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: KokBoekencentrum
  • ISBN: 9789026623967
  • Bestel nu

Lucas gaat logeren bij Farah. Helemaal niet spannend, want Lucas is nooit bang. Maar Lucas heeft toch niet zo veel honger. En hij kan ook niet goed slapen. Hij heeft zelfs een beetje pijn in zijn buik. En zijn ogen prikken! Wat is er toch aan de hand?

Bestel

Lucas heeft een leeuwenpak en als hij deze aan heeft is hij nooit bang, maar als hij een nachtje uit logeren gaat, mist hij mama toch best wel een beetje. Nadat Lucas zijn leeuwenpak weer aan heeft getrokken is hij helemaal niet meer bang!

Het verhaal van ‘Lucas Leeuw is nooit bang’ laat jonge kinderen kennis maken met logeren en dat het normaal is als je dit een beetje spannend vindt. Dit thema van het verhaal maakt het boek erg uniek.

Het boek is geschikt voor jonge kinderen die nog niet zelf kunnen lezen, maar ook voor kinderen die beginnen met zelf lezen. Corien Oranje heeft namelijk gebruik gemaakt van korte zinnen en geen moeilijke woorden. Daarnaast verbeelden de illustraties van Tirza Beekhuis wat er in het verhaal gebeurt en ze ondersteunen hiermee de beginnende lezer.

Deze illustraties zijn erg kleurrijk en maken het boek aantrekkelijk voor het oog, daarnaast maken kinderen kennis met verschillende gezichtsuitdrukkingen van de personages. De illustraties beslaan de gehele bladzijdes en bevatten kleine grapjes zoals de knuffel van Lucas die ook een patatje eet en de knuffel van Farah die zijn tong uitsteekt.

‘Lucas Leeuw is nooit bang’ kan ook gebruikt worden als prentenboek om uit voor te lezen aan jonge kinderen. Het verhaal is goed te volgen door de eenvoudige verhaallijn. En de felle kleuren van illustraties zijn aantrekkelijk voor jonge kinderen.

In het verhaal worden geen verwijzingen gemaakt naar het christelijk geloof.

‘Lucas Leeuw is nooit bang’ is zeker een aanrader als boek voor de beginnende lezer en als voorleesboek. Het thema logeren maakt het verhaal uniek en in de prachtige, kleurrijke illustraties is een hoop te ontdekken!

RMH