Lifeliner 2 Een duister complot

Timo Zandstra is piloot op de traumahelikopter Lifeliner2. Samen met zijn bemanning, bestaande uit een arts en een verpleegkundige, wordt hij regelmatig opgeroepen om bij een ongeval assistentie te verlenen. Als Timo en zijn zwangere vrouw Marjon op een dag een babyspeciaalzaak verlaten, komen ze terecht in een verkiezingsbijeenkomst van VV&V, een partij met radicale standpunten. Een persoon uit het gezelschap van de partijleider valt Timo met name op, een lange man met een opvallend lichte kleur haar. Deze man blijkt in de buurt van hun huis te wonen en ook bij diverse gebeurtenissen die volgen, ziet Timo hem. Wanneer hij op een avond zijn hond uitlaat vangt hij bij een huis door het openstaande raam bepaalde berichten op waardoor hij in een levensgevaarlijke situatie terechtkomt.

Vormgeving/illustraties
De hardcover uitgave is door de auteur voorzien van een passende en kleurrijke omslagillustratie waarop een traumahelikopter te zien is die gaat landen bij een brandend vliegtuig. Het binnenwerk bevat vier realistische, paginagrote zwart-wit tekeningen die het verhaal goed ondersteunen. De tekst is verdeeld over 24 vrij korte en getitelde hoofdstukken.

Taalgebruik
Het verhaal is vlot geschreven met eigentijds taalgebruik en leest gemakkelijk. Bepaalde vlieg-technische termen of afkortingen worden in voetnoten verklaard.

Christelijke karakter
Op een enkel onderdeel na, als Timo bidt ‘Heere, help me’, bevat dit verhaal geen christelijke elementen.

Doelgroep
Dit verhaal is geschikt voor zowel jongens als meiden vanaf ca. 10 jaar die van een spannend verhaal houden.

Bijzonderheden
Zelfstandig te lezen deel 18 uit de serie Lifeliner 2. Deel 16: Lifeliner 2: redding op het randje; deel 17: Lifeliner 2: vals spel.

Leesbeleving en leesplezier
Een vlot geschreven en spannend verhaal rond de belevenissen van een piloot van een traumahelikopter.

 

EvdG

 

Boekgegevens

Titel:

Lifeliner 2 Een duister complot

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

149

Uitgeverij:

Mes

Prijs:

€ 9,95

Deel deze recensie