Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Leve de lente! Kijk- en zoekboek

  • Auteur: Rotraut Susanne Berner
  • Illustrator(s): Rotraut Susanne Berner
  • Prijs: 12.95
  • Uitvoering: Hardkarton
  • Uitgeverij: Lannoo
  • ISBN: ISBN 90 209 6043 1

Groot formaat hardkartonnen kijkboek waarop heel veel te zien valt over een ‘dorp en een stad’ in de lente. Heerlijk om met peuters en kleuters van alles in te ontdekken.

We zien telkens dezelfde figuren langskomen. Andrea maakt een lange wandeling. De oude Frederick heeft een karretje bij zich om van alles in mee te nemen. Een lapjeskat loopt een zwarte kat achterna. Suzanne stept de hele stad door. Wat doet de vos in de stad? Wie heeft daar een bananenschil neergegooid?

En zo zijn er nog een heleboel figuren meer die je kunt volgen op de paginagroot gevulde bladzijden.

De illustraties in het boek zijn vriendelijk, gemoedelijk.

Op de eerste bladzijde zien we een groot huis, daarna komen we langs een boerderij, garage en tankstation en zien we een weg in aanbouw; vervolgens het station, waarna we in de stad komen waar een school in aanbouw is en waar het druk is in de bibliotheek. Op het stadscentrum is het een drukte van belang op de markt, daarna volgt het warenhuis,en tenslotte komen we langs een kinderboerderij / dagrecreatie. En alles in vriendelijke zachte kleurrijke beelden.

Peuters en kleuters zullen genieten van de interactie die mogelijk is met dit prachtige boek. Wanneer je probeert een figuur of groepje te volgen is dat een prachtige bezigheid. Genoeg te zien.

Prachtig lenteprentenboek van uitgeverij Lannoo en Rotraut Susanne Berner.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of BESTEL ONLINE.