Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Lafcadio, de leeuw die terugschoot

  • Auteur: Shel Silverstein
  • Illustrator(s): Shel Silverstein
  • Jaar van uitgave: 2006
  • Prijs: 5.00
  • Pagina's: 112
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Mozaiek junior
  • ISBN: 9789023992097

‘Lafcadio, de leeuw die terugschoot’ is een meesterlijk boek van rasverteller Shel Silverstein. Het boek kwam in 2006 uit bij  Mozaiek Junior,  is vertaald door Kader en Bahar Abdolah, en is door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen – in de categorie 8-10 jaar – gekozen als favoriete kinder- en jeugdboek. Terecht!

Lafcadio is een leeuw. Hij woonde in de jungle met heel veel andere leeuwen.
Hij deed dingen die leeuwen normaal gesproken doen (…) en hij was heel gelukkig. Op een dag, terwijl alle leeuwen heerlijk in de zon sliepen en lagen te snurken, klonk er plotseling BOEMBERDEBOEM! Alle leeuwen schrokken vreselijk en renden hard weg. Allemaal, op één na. Over deze leeuw gaat dit boek.

Een van de jagers, want die maakten dat vreselijke lawaai, wil onze leeuw doodschieten.
‘Maar je hoeft me niet neer te schieten, zei de jonge leeuw. De jager wil niet luisteren. En wat kan de jonge leeuw nu anders doen dan de jager opeten. Daarna pakt hij het geweer van de jager – hij probeert het eerst nog op te eten, maar het is te hard – en oefent net zolang tot hij de beste scherpschutter van de wereld is.

Op een dag komt er een kleine man met een hoge hoed die de jonge leeuw mee wil nemen om als scherpschutter in het circus op te treden. De leeuw gaat mee en wordt Lafcadio de Grote. Hij wordt wereldberoemd en trekt overal volle zalen.

Tot op een dag….

Opnieuw een leeftijdloos sprookje en weergaloos prachtig verhaal van Shel Silverstein, dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen zal aanspreken. Het is een moderne fabel over geaccepteerd worden en over identiteit. Shel Silverstein maakte ook de humoristische en wat karikaturale illustraties bij dit verhaal.

Dit prachtige voorleesboek voor iedereen tussen 8 en 98 kan alleen maar AANBEVOLEN worden.

Prachtig verhaal met een moraal die niet alleen kinderen, maar ook volwassenen zal aanspreken. Om voor te lezen aan iedereen die ervan houdt om voorgelezen te worden. Aan kinderen thuis of op school, op club, op de scouting, en in het verzorgingstehuis bij senioren. Iedereen zal genieten van dit verhaal.

Van Shel Silverstein verschenen ook ‘De gulle boom’ en ‘Het ontbrekende stuk’, ‘Pas op voor de gnaskop’ en ‘Handig, zo’n neushoorn. Allen tijdloze verhalen om verder over na te denken en over te filosoferen, voor alle leeftijden. P.s. de ‘oom Shelby’ die je in zijn verhalen tegenkomt, is het alter ego van Silverstein.

AP

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of

BESTEL ONLINE