Koosje de krielkip

Okkie Noordhuis weet dat veel jonge kinderen van dieren houden. Ze schrijft vriendelijke verhalen vanuit het dier, dit keer Koosje de krielkip. Eerder schreef ze over een slak, konijn, kip, duif, kikker, egel, lammetje, rat, kat, ezel, goudvis, hond en eekhoorn.

Koosje de krielkip is het nieuwste deeltje in de serie dierenboekjes van Okkie Noodhuis-Noordhof. Koosje ziet er bijzonder uit. Ze heeft namelijk twee lange veren in haar staart, waardoor het net lijkt alsof ze twee staarten heeft. De andere kippen pikken naar Koosje, omdat ze haar raar vinden.

In de morgen kraaien de hanen ons wakker. Dat moet, want dan leggen wij een ei. Ik ben altijd het laatst aan de beurt. Want de krielen zijn boos op mij. Om die twee lange veren in mijn staart. Daarom mag ik mijn ei niet in het nest leggen. Ik leg mijn ei dan maar in een hoekje. Gewoon op de grond.

Gelukkig krijgt Koosje een nieuw baasje, een lief meisje dat Petie heet. Op een dag laat de broer van Petie het hok openstaan. Koosje is een nieuwsgierig kipje, en loopt naar buiten. Ze verdwaalt en komt terecht in een groot gebouw met allemaal banken.

Petie is Koosje gaan zoeken en vindt haar weer terug. Natuurlijk kan Koosje zelf niet zeggen waar ze is geweest, maar als Petie zondags in de kerk in een van de banken een ei vindt, kan ze wel raden waar Koosje was…

Een grappig verhaaltje met af en toen een stukje herhaling, geschikt voor beginnende lezertjes. Hier en daar een zwart-wit illustratie. Leuk voor kinderen die van dieren houden, of zelf ook kippen hebben.

GO

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE

Bekijk hier de andere dierenboekjes van Okkie Noordhuis-Noordhof

Boekgegevens

Titel:

Koosje de krielkip

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

59
59

Uitgeverij:

Mes
Mes

Prijs:

6.25
6.25

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.