Kleur

In het leven van Femke is weinig kleur te bekennen. Sinds het verlies van haar verloofde in Afghanistan draagt ze het liefst zwarte kleding en werkt ze zoveel mogelijk om haar rouw niet te voelen. Dan is daar ineens een lichtpuntje: een reis naar Australië om daar als au pair te gaan werken. Helpt deze reis haar hart te helen?

Vormgeving en illustraties
Deze paperback telt maar liefst 484 pagina’s aan geschreven tekst. De cover is kleurrijk en laat een verliefd stel zien. Is dat Femke met Aron, haar verloofde die ze verloren is, of laat het iets zien van ruimte voor een nieuwe liefde?

Taalgebruik
Het boek leest makkelijk weg. Het is een vlot, eigentijds verhaal en Mirjam Kooijman heeft een meeslepende schrijfstijl. Je kruipt steeds in het hoofd van Femke en beleeft alles vanuit haar perspectief. Halverwege het boek krijg je af en toe ook een inkijkje in het hoofd van Lukas. Helaas bevat het boek wel wat slordige taalfoutjes.

Christelijke karakter
Femke is in eerste instantie niet gelovig, maar haar verloofde Aron bleek voor zijn sterven wel veel met het christelijke geloof bezig te zijn. Femke heeft christelijke vriendinnen, die haar aan het denken zetten over God. Een van hen, River, nodigt haar mee uit naar de kerk. Dat heeft grote gevolgen en geeft een mooie boodschap aan het boek. Tegelijkertijd gaat dit soms wel wat vlug en voorbeeldig.

Doelgroep
Een vlot leesbaar boek voor tienermeiden. Romantisch, avontuurlijk en meeslepend. Heerlijk om bij weg te dromen.

Bijzonderheden
Dit boek is het vervolg op Missie en Onmisbaar, maar kan ook los gelezen worden.

Leesbeleving en leesplezier
Let op, als je eenmaal aan dit boek begint, wil je ‘m meteen uitlezen!

MvG

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/kleur-2:9789083355092

Boekgegevens

Titel:

Kleur

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

550

Uitgeverij:

Scholten

Prijs:

€ 16,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.