Kleur je wereld groen

Dit boek heeft als ondertitel: beter zorgen voor de schepping. Aan de hand van de scheppingsdagen wordt informatie gegeven over milieuproblemen, maar ook over mooie, bijzondere dingen uit de schepping. Het boek bevat opdrachtjes en oefeningen om ‘groener’ met de aarde om te gaan.

Vormgeving en illustraties
De uitgave is iets groter dan A4-formaat. Buitenkant en binnenzijde zijn full colour en bevatten veel afbeeldingen.  De achterzijde is van dik karton waardoor het boek stevig is. De buitenzijde zit als een map om de gelijmde bladzijdes aan de binnenzijde heen. De gelijmde bladzijden laten snel los zodat je ze er makkelijk uit kunt halen. Dit is handig omdat het een echt doe-boek is.

Taalgebruik
Het boek is opgedeeld in korte tekstjes. Deze teksten bevatten vooral korte zinnen, waarbij eigentijdse taal wordt gebruikt.

Christelijke karakter
Het boek is duidelijk vanuit een christelijk gezichtspunt geschreven. De opzet volgt de zeven dagen van de schepping van hemel en aarde, zoals beschreven in het Bijbelboek Genesis. Elke dag bevat ook een overdenking met teksten uit een andere Bijbelboeken.

Doelgroep
Deze uitgave richt zich op kinderen in de bovenbouw van de basisschool en onderbouw van de middelbare school. Woorden als ‘biodiversiteit’, ‘fast fashion’ en ‘waterstof’ worden uitgelegd. Het boek is opgedeeld in zeven hoofdstukken en elk hoofdstuk bevat weer korte informatieblokjes, waardoor kinderen gemotiveerd worden om in actie te komen en ook hun ouders daarin mee te nemen.

Leesbeleving en leesplezier
Mooi vormgegeven doe-boek, met toegankelijke informatie, eerlijk over de milieuproblematiek. Positief vanuit de gedachte dat God Zijn schepping draagt en met aandacht voor de schoonheid van de natuur. De opdrachtjes zijn leuk en origineel.

 

MvV

Boekgegevens

Titel:

Kleur je wereld groen

Jaar van uitgave:

2021

Aantal pagina’s:

48

Uitgeverij:

Buijten & Schipperheijn

Prijs:

€ 16,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.