Kim en Bor

Kim en Tom maken een hut in de tuin van oom Kees. Van de hut willen ze een echt huis maken. Ze gaan op zoek naar stoelen. Als ze die gevonden hebben, sjouwen ze de stoelen naar huis. Onderweg horen ze een vreemd geluid. Wat is dat?

Vormgeving en illustraties
Dit boek is voorzien van een harde kaft. Kim, Tom en hondje Bor staan op de voorkant. De tekeningen zijn digitaal gemaakt en voorzien van heldere kleuren. In het boek staan dezelfde soort afbeeldingen in zwart-wit. Op iedere dubbele pagina staan een of meer illustraties.

Taalgebruik
Alle woorden in dit boek zijn eenlettergrepig. Het taalgebruik is eenvoudig, AVI-M3, en sluit aan bij de taal van nu en de beoogde doelgroep.

Christelijke karakter
In het verhaal komen geen christelijke elementen naar voren.

Doelgroep
Het boek is geschreven voor jongens en meisjes die een halfjaar leesonderwijs hebben gehad. Er wordt geen gebruik gemaakt van hoofdletters, wel van punten, komma’s en uitroeptekens. De beschrijvende schrijfstijl wordt afgewisseld met dialogen.

Bijzonderheden
Tweede deel in de serie tom & kim. Het eerste deel is de kar van tom. Dit boek kan goed afzonderlijk van het eerste deel gelezen worden.

Leesbeleving en leesplezier
Een grappig en herkenbaar verhaal voor beginnende lezers.

EvR

 

 

 

 

 

 

 

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten?zoeken=kim+en+bor

Boekgegevens

Titel:

Kim en Bor

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

60

Uitgeverij:

Mes

Prijs:

€ 8,45

Deel deze recensie