Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Kijk toch uit, juf!

  • Auteur: Corien Oranje
  • Serie: Juf Fiep
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 15.95
  • Pagina's: 128
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433286

Deze keer niet een, maar wel vier verhalen over juf Fiep in een dubbeldik AVI-Groeiboek met vier boeken in opklimmend AVI-niveau. Het herfst- en winterverhaal zijn geschreven in AVI M4-niveau, het lente- en zomerverhaal in  AVI E4. De klas en juf Fiep beleven spannende avonturen. Leesplezier voor kinderen die houden van de spannende, vrolijke verhalen. Dit boek dingt mee naar het Hoogste Woord 2019.

Inhoud:

  1. Kind ontvoerd. AVI M4.

In het eerste boekje, dat in de herfst speelt, wordt Eef, het slimste meisje van de klas, door de oom van juf Fiep ontvoerd. Oom Joop hoopt hiermee een pot goud te winnen bij de quiz ‘De slimste mens’. Gelukkig heeft Eef ook hele slimme klasgenootjes…

2. Juf kan vliegen. AVI M4.

Het is een winter van niks. Daarom besluit juf met haar klas om een dagje naar de sneeuw te gaan. Ze stappen in de trein naar de sneeuw en krijgen skiles. Als ze van een steile helling naar beneden moeten, kan juf niet meer stoppen. Kan juf vliegen? Nee, zegt juf Fiep boos. Ik dacht helemaal niet dat ik kon vliegen. Ik kwam op die stomme schans terecht! En toen ging het vanzelf.

3. Geef die geit terug. AVI E4.

Het is lente. Juf Fiep gaat met haar klas naar de boerderij. Er is een geitje geboren, Sokkie. Maar waar is Sokkie? En wie was die man met een zak over zijn schouder… Juf en de klas komen in actie!

We drijven Harrie terug naar de stal van boer Evert. (…) Kom op, jongens, we gaan Sokkie redden!’

4. Laat me los, stomme aap! AVI E4

De klas van juf Fiep gaat op kamp. Ze zetten hun tenten op, maken een eigen WC en een paar kinderen halen brandhout. Wat blijven ze lang weg! Juf klimt in een boom, misschien heeft ze daar bereik met haar mobiel. Maar wie die aap daar ineens met juf?

Taalgebruik: De kinderen zijn echte personages, allemaal anders en praten in hun eigen taalgebruik. ‘Hou je waffel, Eef’.  De kinderen zijn helemaal ‘bij’ op digitaal gebied: ‘Tom haalt zijn mobiel uit zijn broekzak. ‘Makkelijk’, zegt hij. ‘Ik klik gewoon op ‘vind jufs mobiel’, en nu begint hij met zoeken…’ Op het scherm verschijnt ineens een klein blauw lichtje, dat aan en uit knippert.

Illustraties: De grappige, kleurrijke illustraties van Marja Meijer passen naadloos bij deze verhalen.

Vormgeving: Heel verzorgd uitgegeven boek met een frisse  uitstraling door het witte papier, het heldere duidelijke lettertype, in combinatie met de vrolijke illustraties.

Oordeel: Vier heerlijke spannende, avontuurlijke verhalen over juf Fiep en haar klas, die elke keer weer gekke avonturen beleven. Corien Oranjes verhalen zakken nooit in, blijven altijd levendig, actief en vol humor en zijn voluit leesplezier.

Doelgroep: Voor jongens en meisjes 6+

+ onderwerp, humor, avontuur, vier seizoenen.

+ illustraties

+ iets hogere AVI – voor groep drie.

taalgebruik. Vaker het gebruik van ‘stomme (…), ‘hou je waffel’, wat plat taalgebruik.

AP

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE