Kerstfeest, en dan…?

De twee vrienden Bart en Gert zitten bij elkaar in de klas en tijdens het Kerstfeest in de kerk vertelt de meester een mooi verhaal. In de Kerstvakantie trekken de jongens veel samen op. Zo bezoeken ze een keer de markt en kopen ze van hun zakgeld iets lekkers. Ze vinden op straat een handschoen. Met deze handschoen gaan ze de volgende dag langs de deuren om te vragen van wie deze is. Als ze de eigenaar hebben gevonden, krijgen ze allebei een euro voor het terugbrengen ervan. Daarmee kunnen ze mooi vuurwerk kopen maar als ze dit doen, krijgen ze te horen dat ze te jong zijn om het te kopen. Ze zien een oudere jongen lopen die ze wel kennen en vragen hem om vuurwerk voor hun te kopen. Als ze het gaan afsteken gaat het mis…

Vormgeving en illustraties
De omslag is in kleur met de hoofdpersonen op een fiets. De illustratie past bij het verhaal. Binnen in het boek staan op bijna elke bladzijde zwart-wit illustraties.

Taalgebruik
Het taalgebruik past bij kinderen van 6 à 7 jaar. Het is niet moeilijk geschreven. Langere woorden zijn voorzien van afbreekstreepjes om de jonge lezer te helpen lettergreep voor lettergreep te lezen. De hoofdstukken zijn steeds ongeveer twee bladzijden lang.

Christelijke karakter
Bart z’n gezin is christelijk. Dit blijkt uit het feit dat hij naar de kerk gaat en Kerstfeest viert.

Doelgroep
Het boek is leuk voor jonge lezers die net leren lezen. De uitgever heeft aan deze uitgave AVI-M3 niveau toegekend waardoor het geschikt is voor kinderen in groep 3.

Leesbeleving en leesplezier
Het is een vlot geschreven boek, de jongens maken leuke avonturen mee die passen bij de belevingswereld van kinderen van ongeveer 6 jaar.

LT

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/kerstfeest-en-dan:9789463702522

Boekgegevens

Titel:

Kerstfeest, en dan…?

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

62

Uitgeverij:

Gebr. Koster

Prijs:

€ 8,95

Deel deze recensie