Kerst samen met jou

Een prentenboek vol met kerst- en wintertradities.

Vormgeving en illustraties
Dit hardcover vierkante prentenboek  heeft een nostalgische, winterse uitstraling. Het bevat  paginagrote sfeervolle illustraties op de linkerbladzijde en tekst met een kleinere illustratie op de rechterbladzijde.

 Taalgebruik
De tekst is geschreven in rijmvorm, met duidelijke taal, zonder moeilijke woorden.

 Christelijke karakter
Het is geen christelijk boek. Het gaat over bakken, sleeën, versieren, kerstboom, lekker eten, warme chocolademelk, cadeautjes, feest vieren, bij elkaar zijn. Maar het echte kerstverhaal komt er niet in voor.

 Doelgroep
Het is een beetje onduidelijk welke doelgroep de uitgever bij dit boek voor ogen heeft. Op de achterkant staat dat het voor alle leeftijden is. De illustraties laten een man en een vrouw zien, die allemaal winterse en kerstachtige dingen aan het doen zijn. Toch is het ook een mooi boek voor kinderen, vooral voor de onderbouw, omdat het zo duidelijk allemaal woorden uitbeeldt rond kerst en de winter.

Bijzonderheden
Achter in het boek staan twee recepten voor oma’s kerstbrood en chocolademelk.

 Leesbeleving en leesplezier
Het is een fijn boek om de wintertijd en de gezellige tijd rond kerst te introduceren. Om samen met kinderen stil te staan bij het eten, de versiering en alle andere dingen die mensen doen rond kerst. Samen met de kinderen het kerstbrood en de chocolademelk maken is natuurlijk geweldig!

Het echte Kerstverhaal ontbreekt echter. Op één van de laatste bladzijden staat: Het huis is versierd, het kerstbrood is gaar, de cadeautjes liggen klaar. Zijn we nog iets vergeten? Dit is een mooi moment om te vertellen dat er nog iets bij Kerst hoort: de geboorte van Jezus!

TvD

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/boeken/kinderen-en-young-adult/4-6-jaar/algemene-prentenboeken/kerst-samen-met-jou:9789493200371

Boekgegevens

Titel:

Kerst samen met jou

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Van Driel
Van Driel

Prijs:

€ 9,95
€ 9,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.