Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Juf op hol

Juf Fiep; dl. 15

  • Auteur: Corien Oranje
  • Illustrator(s): Marja Meijer
  • Serie: Juf Fiep
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Prijs: 10.99
  • Pagina's: 48
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085434238

Groep drie vindt dat juf een feestje verdient nu ze al 10 jaar juf is. Ze mag karten op het schoolplein. Maar dan gaat het mis. Gelukkig weet groep drie raad.

Juf Fiep heeft maar geluk met haar klas. Roos weet dat juf al 10 jaar juf is. En omdat ze zo’n leuke juf is verdient ze een feestje. De klas vindt het een goed idee van haar en Bart weet dat zijn oom karts heeft. Juf mag als cadeau karten op het schoolplein. Hoe leuk!

Als de vrachtwagen met de karts komt, zien ze dat er een rat uit de laadruimte springt, met een soort draad in zijn bek. Wat zou dat zijn? Eerst maar karten met de juf.

Maar dan? Natuurlijk gaat er weer iets mis. Jufs kart wil niet meer remmen. Wat nu? Gelukkig heeft juf een heel slimme klas.

Dit is alweer het 15e boek over juf Fiep. Over juf en haar groep drie die telkens weer iets geks of gevaarlijks beleven, waarbij zij en de klas in de problemen komen, waarbij groep drie telkens een slimme oplossing bedenkt. Een geweldige combi van leren lezen, avontuur, spanning, ‘wie doet het’.

De hoofdstukken zijn kort en overzichtelijk. Afgedrukt in een duidelijke schreefloze letter, met de grappige vrolijke illustraties van Marja Meijer. Soms is er een woord groot/vet afgedrukt. Door de lay-out een prettige laagdrempelige manier om te leren lezen.

De personages – de kinderen uit de klas –  komen in elk deeltje terug met hun eigen specifieke eigenschappen, erg leuk, grappig en herkenbaar.

Corien Oranje heeft actief, direct, levendig taalgebruik, waardoor de boeken over juf Fiep echt voor leesplezier zorgen. Zeker voor kinderen in groep 3 en groep 4. Dus heel motiverend om lezen te leren en te ontdekken dat boeken leuk kunnen zijn. Leg de boeken van deze serie in elke basisschool-groep drie en vier. Dit boek is geschreven op AVI-M3-niveau, zodat kinderen dit boek halverwege groep drie kunnen lezen.

Niet langer wachten. Vul je schoolbieb aan met dit nieuwste deel van juf Fiep!

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of BESTEL ONLINE