Jozef en Maria krijgen een kindje

Opnieuw een deeltje van Angelique Bos, AVI M4, in de avi-serie van Ark Media. Na Jona rent weg, Ester is dapper en Simson heeft een geheim, nu een deeltje over kerst: Jozef en Maria krijgen een kindje.

Jij zult een kindje krijgen. Een zoon. Maria slikt. Een kindje? M-m-maar dat kan toch niet? Ik ben nog niet met Jozef getrouwd. God zorgt dat het gebeurt, zegt de engel. Hij laat een kindje groeien in jouw boek. Jouw kindje is niet zomaar een kindje. Hij is de Zoon van God. Je moet het kindje Jezus noemen. Als het kindje groot is, zal Hij vrede brengen. Vrede op aarde. Vrede tussen God en de mensen’.

Inhoud:

Het verhaal van Jozef en Maria die een kindje krijgen, verteld voor kinderen die net kunnen lezen. Het wordt verteld op een manier zodat kinderen zich zullen kunnen inleven, met Jozef die timmeren leert en Maria die erover droomt hoe het zal zijn als ze met Jozef gaat trouwen.

Vormgeving:

Verzorgd uitgegeven leesboekje. Het ziet er heel overzichtelijk uit, waardoor het makkelijk leesbaar is voor eerste lezertjes, AVI M4. Een heldere witte bladzijde, elke zin begint op een nieuwe regel, er is veel ruimte tussen elke regel en sommige woorden zijn in groter formaat, mat/vet afgedrukt ‘HUH’ – ‘W-w-wie bent u?’.  Op elke dubbele bladzijde is wel een illustratie te zien, waardoor kinderen niet te veel tekst hoeven te lezen op elke dubbele bladzijde.

Taalgebruik:

Het verhaal van de komst van Jezus naar de wereld wordt laagdrempelig, met veel humor ‘Alle schaapjes nog aan toe‘ en inleving voor de kinderen verteld. Wie bij voorkeur bijbelverhalen leest die dichterbij het Bijbelverhaal aansluiten, zonder de bij gefantaseerde gedachtes van Jozef en Maria, zal  deze aanvullingen minder waarderen. Al laat de auteur duidelijk merken dat Jezus de zoon van God is, de Redder. Vannacht is de Redder geboren. Hij zal vrede brengen. Vrede tussen God en de mensen. (…) Alle eer aan God in de hemel. En vrede op aarde. Voor de mensen van wie God houdt.

Illustraties:

De omslagillustratie van Liza-Beth Valkema is vriendelijk, herkenbaar, met mooie zachte kleuren. In het boek zijn de illustraties in grijstinten. Niet alle illustraties zijn even mooi, het gezichtje van Maria is wat bonkig/hard weergegeven.

Doelgroep:

Eerste lezertjes, kinderen 6 jaar en ouder, AVI M4, j/m eind groep 4.

Oordeel:

Fijn leesboek voor eerste lezertjes, die op deze manier zelf over Jezus’ komst op aarde kunnen lezen. Voor de meer ‘orthodoxe-lezers’ zal de humor en uitwerking van dit verhaal een aandachtspunt zijn.

AP

 

 

Koop dit boek in de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Jozef en Maria krijgen een kindje

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

60
60

Uitgeverij:

Kwintessens
Kwintessens

Prijs:

7.50
7.50

Deel deze recensie