Jimmy Judo heeft een vraag

Jimmy zit op judoles. Hij is er best goed in! Op school laat hij vaak in de klas zijn medailles zien. Iedereen denkt dat Jimmy heel sterk is. Hij mag bijna naar de ‘onder de 12- klasse’. Maar daar is iedereen groter dan hij! Kan hij daar wel tegenop?
Dan is het Jimmy’s  beurt voor zijn presentatie op school. Dat gaat vast over judo! Maar nee, het gaat over de keizerspinguïn. Jimmy weet er heel veel over te vertellen. Dan komt Kay met een vraag. Jimmy weet het antwoord niet en dat vindt hij best lastig. Het voelt alsof hij zijn tegenstander moet verslaan. Jimmy besluit op onderzoek uit te gaan. Zal hij het antwoord vinden?

Vormgeving en illustraties
De illustraties op de voorkant zijn levendig van kleur en uitnodigend. De titel maakt nieuwsgierig; Want Welke vraag heeft Jimmy Judo eigenlijk? Er is gekozen om geen illustraties toe te voegen in het verhaal. De korte en duidelijke hoofdstukken met pakkende titel en de rustige, duidelijke vormgeving maken dat de tekst voor zichzelf spreekt.

Taalgebruik
Lynette de Ruijter heeft zich duidelijk verdiept in het leven van haar hoofdpersoon Jimmy. Ze beschrijft hem met gevoel en humor. De lezer kan als het ware in de persoon van Jimmy kruipen en het verhaal meebeleven. Ze gebruikt korte en krachtige dialogen en wisselt deze af met (informatieve) tekst. Na het lezen van dit boek zal de lezer zijn of haar kennis over judo en vogels zeker hebben vergroot!

Christelijke karakter
Het christelijke aspect vind je niet direct terug in het verhaal. De auteur heeft wel bewust gekozen voor vriendelijk taalgebruik en nette woorden.

Doelgroep
AVI M6 . De kinderen van groep 6 kunnen dit verhaal goed zelf lezen. Het verhaal gaat veel over dagelijkse, gewone onderwerpen. De kinderen zullen zich vast en zeker hierin herkennen!

Leesbeleving en leesplezier
Jimmy judo’ heeft een vraag is een makkelijk leesbaar boek met een eenvoudige verhaallijn. Er mist een klein stukje spanning voor de leeftijdsgroep van 9- 10 jarigen. Het verhaal kabbelt een beetje voort. Maar voor wie gewoon een fijn boek in één adem uit wil lezen op een druilige herfstmiddag, is dit boek een aanrader!  De auteur wil haar lezers niet alleen laten wegduiken in een heerlijk boek maar wil hen ook informeren. En dat is gelukt!

EW

Boekgegevens

Titel:

Jimmy Judo heeft een vraag

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

64
64

Uitgeverij:

Kwintessens
Kwintessens

Prijs:

€ 7.95
€ 7.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.