Iza helpt op de manege

Wat een sympathiek boekje is dit! ‘ Iza helpt op de manege’ is voor de middenbouw, groep 4/5 – Tina, Iza’s vriendin is vreselijk bang voor paarden omdat ze gezien heeft wat paarden doen als ze op hol slaan. Iza wil haar helpen niet meer zo bang voor paarden te zijn. Maar is Iza zelf nergens bang voor?

Hoe moet Iza het voor elkaar krijgen om haar vriendin van haar paardenangst af te krijgen? Dat kan alleen als ze het zelf ook wil. Maar wil ze dat?

Het is voor Iza ook lastig omdat ze op een manege woont, ze heeft altijd wel iets te doen of te helpen met paarden. En als Tina dan zo bang is, is dat heel jammer. Als ze hoefgetrappel hoort, gaat ze snel naar binnen. Dan krijgt ze al bibbers in haar buik’. Hoe kunnen we haar helpen?

Ondertussen bedenken ze een leuk plan voor Tina’s broer die in een rolstoel zit. Voor hem zou een strandrolstoel heel fijn zijn. En omdat ze dichtbij zee wonen is een strandrolstoel voor hem eigenlijk nodig, omdat hij al te groot/zwaar is om over het rulle zand te duwen. De vriendinnen bedenken een actie.

De meester op school wil ook meehelpen. Hij vraagt Iza om een verhaal te houden over de strandrolstoel voor de ouderavond, zodat de ouders een gift kunnen geven. Maar dat durft Iza niet? Voor al die mensen die naar je kijken?

Ook Iza heeft dus haar angsten.  Wat denk je? Doe ze het? Of doet ze het niet? En Tina, wordt het nog wat met haar en de paarden?

Een heel sympathiek boekje over je angst overwinnen, voor jongens & meisjes, AVI E4, groep 5. Lees ook de andere deeltjes over Iza.

AP

 

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Iza helpt op de manege

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

62
62

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

8,50
8,50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.