Ik wil Jezus volgen

In dagboekvorm wordt stilgestaan bij het leven van 12 personen uit de Bijbel die Jezus volgden. Het begint met een introductie op de titel, waarin wordt uitgelegd wat het inhoudt om Jezus te volgen. Daarna staat er per maand een Bijbelse figuur centraal, zoals Mozes of Job. Er wordt dan stilgestaan bij thema’s uit het leven van die persoon door middel van een bijpassend Bijbelgedeelte en een overdenking. De vragen en opdrachten zorgen voor de praktische toepassing. Daarbij gaat over de lessen die de personen leerden in hun leven met Jezus. Bij vrijwel elke dag staat er ook een bijpassend Bijbelgedeelte vermeld. Elke maand wordt er een nieuwe maandtekst geïntroduceerd. Elke week eindigt met een QR-code, die naar een nummer of korte overdenking verwijst.

Vormgeving en illustraties
De voorkant is aansprekend vormgegeven. De titel is uitgevoerd in kruisvorm en het silhouet van Jezus is op de achtergrond te zien met overlopende blauwgroene kleuren. Het dagboek is een softcover.

 Taalgebruik
De auteur hanteert een eigentijds en populair taalgebruik.

 Christelijke karakter
Het christelijke karakter komt in het boek duidelijk naar voren, aangezien het een Bijbels dagboek is. Er wordt van uitgegaan dat de lezer een persoonlijke relatie met God heeft.

 Doelgroep
Het is geschreven voor tieners van 10-14 jaar. Het boek is geschikt om te praten met kinderen over het toepassen van het geloof in je eigen leven. Het boek is voornamelijk voor modern-christelijke gezinnen.

Bijzonderheden
Achterin het boek staan maandteksten, die uitgeknipt kunnen worden. De geciteerde Bijbelteksten komen uit de Basisbijbel.

 Leesbeleving en leesplezier
Het boek is aansprekend door de manier van schrijven en het zet aan tot denken. Ook is de opzet origineel en helder.

AWK

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/boeken/dagboeken/young-adult-15/ik-wil-jezus-volgen:9789026625657

Boekgegevens

Titel:

Ik wil Jezus volgen

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

288
288

Uitgeverij:

KokBoekencentrum
KokBoekencentrum

Prijs:

€ 17,99 Actuele prijs: zie bestel nu
€ 17,99 Actuele prijs: zie bestel nu

Deel deze recensie