Ik ben de baas

Arend van Dam heeft eerst ‘alle 6+ kinderen’ in Nederland verhalen uit de geschiedenis vertelt en ‘voorgelezen’ in de serie ‘Lang geleden’. Al zijn boeken zijn geillustreerd door Alex de Wolf. Dit boek ook. En nu is de beurt aan de kinderen zelf. Zelf lezen. En daarom lees je in ‘Ik ben de baas’ het verhaal van Jacoba van Beieren, in eenvoudige taal, voor als je in groep 4 zit, AVI M4.

De stoere Jacoba van Beieren leeft lang geleden als meisje op een kasteel. Ze is enig kind en verveelt zich. Ze wil niet handwerken, maar met de jongens meedoen. En ze wil graag de baas zijn en niet luisteren naar alle mannen om haar heen. Haar vader zoekt een man voor haar en ze trouwt op haar 15e met prins Jan. Maar Jacoba krijgt met veel tegenslag te maken.

Het verhaal van Jacoba van Beieren voor eerste lezertjes, om zelf te lezen als je 7-8 jaar bent en in groep 4 zit.

In deze aantrekkelijke serie in oplopend AVI leesniveau verschenen ook: De wagen van Spyker (over de eerste autofabriek van Spyker); (Noot voor noot (J.S. Bach); De schat van Klaas Kompaan (piraat uit Oostzaan); Man op de man (Neil Armstrong); Piet en de zee (Piet Mondriaan); Dit ben ik (Rembrandt); Het boek van Leo (Leonardo da Vinci); De droom van Albert (Albert Einstein); Anton en de spin (Antony Fokker). Lees ze allemaal!

AP

 

Koop dit deel in de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

of BESTEL ONLINE (boeken van Arend van Dam)

 

 

 

 

 

 

Boekgegevens

Titel:

Ik ben de baas

Jaar van uitgave:

2016
2016

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Van Holkema & Warendorf
Van Holkema & Warendorf

Prijs:

7.99
7.99

Deel deze recensie