IJsbarbaar

IJsbarbaar is het vierde boek van Rob Ruggenberg. ‘IJsbarbaar’ is opnieuw een verhaal dat gebaseerd is op waargebeurde feiten.

Op een van Robs reizen kwam hij op Jan Mayen, een vrijwel verlaten, steenkoud eiland in de Noordelijke IJszee. Ruggenberg vond in de archieven over Groenland documenten en brieven die iedereen vergeten was. Hij ontdekte dat Nederlandse ontdekkingsreizigers  rond 1624 twee Eskimo’s (Inuit) ontvoerden uit Groenland. Een van de twee Inuit sterft al bij aankomst in Nederland. De ander, een jongen, komt terecht bij kermisbazen en gewetenloze dokters. Hij moet bizarre dingen doen. Om zijn verhaal te kunnen vertellen en te begrijpen hoe het is om in Groenland te wonen, woonde hij in Groenland en sprak met deskundigen.

Rond deze gegevens verzon Ruggenberg een ijzingwekkend verhaal. Doe een trui aan en zet de kachel hoger als je dit boek leest!

Het vijfde historische verhaal van Rob is ‘De boogschutter van Hirado’, wat speelt in het 17e eeuwse Japan, tijdens de VOC-tijd. Het 6e deel is ‘Haaieneiland’ dat najaar ’15 uitkomt.

Rob Ruggenberg, die jarenlang als journalist de wereld over reisde, publiceerde zijn eerste jeugdboek in 2006. Hij schrijft historische jeugdboeken die altijd gebaseerd zijn op feiten. Voor ieder boek reist hij naar het gebied waar het verhaal zich afspeelt en duikt daar de archieven in. Ook woont (en werkt) hij bij voorkeur enige tijd op de plek van het verhaal. Voor zijn boek Haaieneiland woonde hij een tijdje op Takapoto, het eilandje in de Stille Zuidzee waar het boek zich afspeelt.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

IJsbarbaar

Jaar van uitgave:

2011
2011

Aantal pagina’s:

328
328

Uitgeverij:

Querido
Querido

Prijs:

12.50
12.50

Deel deze recensie