Iets nieuws onder de zon

Op de cover staat het al: 15 vrolijke rijmpjes. Vrolijk zijn de rijmpjes zeker. De lente doet zijn entree en dat is de inspiratiebron voor deze vijftien rijmpjes over een eendje, een kikker, een bij, een hondje, een vlinder en nog veel meer jonge dieren en kinderen…

Vormgeving en illustraties
De cover bevat een speelse omslagtekening in frisse kleuren. Elk rijmpje staat weergegeven op een pagina met daarbij een vrolijke kleurentekening. Tekst en beeld ondersteunen elkaar.
Het is niet helemaal duidelijk dat het vijftien losse rijmpjes zijn, waardoor het lijkt alsof je het in een keer achter elkaar moet voorlezen. Dat is echter niet nodig, want het zijn losse rijmpjes en geen heel verhaal. Het was fijner geweest als de rijmpjes een titel hadden gekregen.

Taalgebruik
Elk rijmpje bestaat uit acht regels waarvan de tweede en de vierde regel rijmen. Het taalgebruik is laagdrempelig. Een voorbeeld is het rijmpje over het kuikentje in een ei: Piep-piep-piep! Ik wil naar buiten, want het wordt hier veel te klein. Dus ik pik-pik met mijn snavel. Tik-tik-tik! Zo gaat-ie fijn.

Christelijke karakter
In het eerste en het laatste rijmpje klinkt een dank aan God, dat na de winter, nu de lente er weer is en er klinkt een dankwoord voor deze dag.

Doelgroep
Het boek is geschikt om voor te lezen aan jonge kinderen van drie tot zes jaar.

Leesbeleving en leesplezier
Een vrolijk lenteboek met laagdrempelige en aantrekkelijke rijmpjes en kleurrijke tekeningen waar je vrolijk van wordt. Iets nieuws onder de zon is met recht een -met de woorden van de achterflap- prentenboek dat de zon in je hart laat schijnen.

 

MvG

 

 

 

Boekgegevens

Titel:

Iets nieuws onder de zon

Jaar van uitgave:

2023
2023

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Buddy Books
Buddy Books

Prijs:

€ 12,50
€ 12,50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.