Houd je vast!

Met dit bijbels dagboek neemt Corien Oranje je mee op avonturenreis door het Bijbelboek Handelingen. In ongeveer vier maanden beleef je alles mee: Pinksteren, hoe het ging met de eerste christenen en de reizen van Paulus. Iedere dag maakt Corien de verbinding met jouw leven, bijvoorbeeld door een quiz, raadsel of filmpje.

Vormgeving
Klein vierkant boekje, met vlotte vormgeving in piratenstijl. Behalve op de voorkant bevat de uitgave geen illustraties.

Taalgebruik
Het taalgebruik is toegankelijk en nooit saai. Voor kinderen vanaf 7 jaar is de tekst al aardig goed te volgen, maar inhoudelijk meer gericht op iets oudere kinderen en jonge tieners. Het is handig als een kind bijvoorbeeld het woord ‘ironie’ begrijpt. Ook de filmpjes waarnaar verwezen wordt zijn niet altijd geschikt voor jonge kinderen (bijvoorbeeld de filmtrailers van Indiana Jones en War Horse).

Christelijke karakter
Met de vraag ‘Ben jij gedoopt? Waarom? Of waarom nog niet?’ is het boekje toegankelijk voor kinderen uit zowel protestantse als evangelische hoek.

Doelgroep
Aansprekende uitgave voor avontuurlijke jongens en meiden. Corien refereert vaak aan filmpjes en bekende personen uit de media. Daarmee staat ze open in het leven en zal ze wereldwijze kinderen aanspreken. Ze verbindt de zeereis van Paulus met de spannende reis van vluchtelingen in kleine bootjes. Ook geschikt om met het gezin aan tafel te lezen.

Bijzonderheden
Mooi om te lezen in de tijd na Hemelvaartsdag.

Leesbeleving en leesplezier
Misschien is het voor sommigen wat lastig om ze allemaal uit elkaar te houden: Felix, Festus, Agrippa, Bernice. Maar soms is de Bijbel echt spannend! Corien laat zien dat God Paulus naar Rome leidt, maar dat een vreemde tegenkracht steeds lijkt te proberen om hem tegen te houden.

AG

Boekgegevens

Titel:

Houd je vast!

Jaar van uitgave:

2023
2023

Aantal pagina’s:

112
112

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

€ 13,99
€ 13,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.