Het verdwenen veulen

Het verdwenen veulen is het vierde deel in de serie over Lisa en Summer en het laatste deel met de kenmerkende omslagtekening van illustrator Kees van Scherpenzeel.

Op een morgen wordt Lisa al heel vroeg wakker gemaakt. Wat is er zó belangrijk dat zij wakker gemaakt moet worden? Summer natuurlijk. Ze heeft een veulentje gekregen, een heel lief klein hengstje. Lisa is er helemaal verliefd op en komt daardoor ook nog te laat op school. Omdat het 1 april is, denkt de meester dat ze voor grap te laat is gekomen…

Lisa geniet erg van het veulentje. Ze noemt hem Kito, dat is een woord uit het Swahili. Het betekent Juweel. Jij snapt natuurlijk wel waarom. Heel regelmatig gaat ze kijken hoe het met Summer en Kito is. En dan ziet ze ook iets waar ze ongerust van wordt. Wie is die zwerver met die lange baard die naar haar en Summer & Kito kijkt?

Als dan Kito plotseling verdwenen is, denkt Lisa meteen te weten wie het veulentje gestolen heeft. Maar, weet ze dat wel zeker? Lisa ontdekt iets heel anders.

En verder….is de klas (en de school) van Lisa druk met een actie voor Uganda. Ze verzamelen veel geld voor een goed doel.

Als jij een fan bent van de avonturen van Lisa & Summer moet je dit boek maar gauw lezen! Heel geschikt voor de schoolbibliotheek, voor jongens en meisjes vanaf groep 5.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Het verdwenen veulen

Jaar van uitgave:

2011

Aantal pagina’s:

123

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

7.90

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.