Recensie van 'Het supergeheime handboek' van Bram Kasse

Het supergeheime handboek

Stel je eens voor…
Jij hebt de leukste meester en juf van de hele wereld! Bof jij even?
Maar jouw klas lijkt wel op een kinderboerderij. Die leuke meester en juf van jou maken namelijk heel veel troep! Fijs, Livia, Pepijn en Yara weten wat ze moeten doen.
Het is tijd om meester en juf te helpen. Maar een meester en een juf nog een beetje opvoeden… hoe doe je dat precies? De kinderen schrijven al hun plannen in hun supergeheime handboek.
Maar wat nu als de meester en juf dit supergeheime handboek in handen krijgen?
Bram Kasse schreef drie vrolijke, komische avonturen met de klas van meester Teun en juf Anne.

Vormgeving en illustraties
De omslag van het boek is vol kleur, grappige letters en maakt de jonge lezer nieuwsgierig! De illustrator, Daan van Oostenbrugge, maakte bij elk hoofdstuk een  vrolijke, originele zwart-wit illustratie. De hoofdstukken zijn kort en hebben een pakkende titel. In het boek nemen de illustraties een minder grote plek in dan de tekst. Juist omdat de illustraties sprekend en vrolijk zijn, maken ze het verhaal levendig. Het heeft een duidelijke opbouw en heldere lay-out.

Taalgebruik
De auteur sluit goed aan bij de belevingswereld van jongens en meisjes vanaf ongeveer 7 jaar. De lezers kruipen als het ware in de ‘huid’ van Fijs, Livai, Pepijn en Yara en beleven met hen drie mooie avonturen. Bram Kasse  gebruikt veel humor. De dialogen zijn kort en krachtig. Zo houdt hij de vaart in het verhaal, dat is geschreven op AVI- E5 niveau.

Christelijke karakter
Dit boek heeft geen duidelijk christelijk karakter.

Doelgroep
De kinderen vanaf ca. 8 jaar, groep 5,  kunnen dit verhaal goed zelf lezen. Maar het boek is ook geschikt om voor te lezen. Wie weet durft jouw juf of meester het wel aan om samen met de klas dit grappige avontuur aan te gaan!

Bijzonderheden
‘Alleen voor kinderen! Meesters en juffen  niet verder lezen!’☺

Leesbeleving en leesplezier
Het supergeheime handboek is een vrolijk verhaal vol humor! Bram Kasse is er in geslaagd een verhaal te maken waar de kinderen zo in willen stappen. Pas op! Ze zullen vast en zeker een beetje ‘verdwalen’ in dit heerlijke boek.  In de omslag staat dit zinnetje: ‘Alleen voor kinderen! Meesters en juffen  niet verder lezen!’☺ En welke kind spreekt dat niet aan?

 

EW

Boekgegevens

Titel:

Het supergeheime handboek

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

90

Uitgeverij:

Den Hertog

Prijs:

€ 11,50

Deel deze recensie