Het raadsel van de gravin

Nine en Mik wonen in Hotel het Hoge Huis. Ze gaan niet op vakantie, maar gelukkig valt er genoeg te beleven. Er woont bijvoorbeeld een raadselachtige gravin in het donkere landhuis buiten het dorp.  Dan wordt er ook nog eens gestolen in het hotel. Kunnen Nine en Mik ontdekken wie de dief is? En wat is er precies aan de hand bij het huis van de gravin?

Inhoud
 De tekening op de voorkant van het boek geeft een indruk van hoe het boek begint. Het boek begint gelijk spannend. Mik en Nine, broer en zus, staan voor het hek van het huis van de gravin. In het dorp doen verhalen over haar de ronde, maar zijn die waar? Dit is iets waar zij in de loop van het boek achter weten te komen. Daarnaast wordt er gestolen in het hotel van hun ouders, en willen ze erachter komen wie de dief is.

Het boek bestaat uit korte hoofdstukken, die makkelijk weglezen. Het boek is van begin af aan spannend, en het verhaal neemt soms een onverwachte wending. Daarbij hebben Mik en Nine ieder hun eigen karakter en manier van doen. Hun geplaag en grapjes over en weer brengen humor aan in het spannende verhaal. Het boek kan je ook wat leren, bijvoorbeeld dat het hebben van vooroordelen over andere mensen negatieve gevolgen kan hebben.

Vormgeving en illustraties
De omslag geeft een duidelijk beeld van de inhoud van het boek. In het boek zijn geen illustraties opgenomen. De korte hoofdstukken van veelal 3 of 4 pagina’s maken het boek makkelijk leesbaar.

Taalgebruik / christelijk karakter boek
Hoewel het boek niet direct verwijst naar geloofsovertuiging worden taalgebruik, normen en waarden aangehouden die aansluiten op het christelijk geloof.

 Doelgroep
Het boek is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, geschikt voor jongens en meisjes. Het is een avontuurlijk verhaal.

Leesplezier en leesbeleving
Het boek is goed geschreven met een spannende en duidelijke verhaallijn. Ook de afwisseling van gebeurtenissen, grapjes en gesprekken maakt het een leuk leesboek.

RH

Boekgegevens

Titel:

Het raadsel van de gravin

Jaar van uitgave:

2021

Aantal pagina’s:

80

Uitgeverij:

Columbus

Prijs:

9.99 (actuele prijs zie Bestel nu)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.