Het idee van groep twee

De klas van Tijs en Bram houdt een projectweek over eten. Ze maken werkjes over koken en voedsel. Ze gaan een keer eten in een echt restaurant en hebben op school een echt ontbijt met lekkere broodjes van de bakker. Juf Maria zegt dat er een belangrijke gast bij het ontbijt komt. Groep 2 vraagt of het de burgemeester is. Maar juf Maria wil niks verklappen. Groep 2 komt met het idee om de burgemeester uit te nodigen. Maar dan moet het wel een verrassing blijven voor Juf Maria. Lukt het groep 2 om niks aan juf Maria te verklappen?

Uiterlijk/vormgeving

Het is een vrolijke oranje omslag. Op de omslag zie je pannenkoeken, brood en ijs. Het is gelijk duidelijk dat het verhaal over eten gaat. Het lettertype is groot. In elk hoofdstuk staat één illustratie. De grappige illustraties passen goed bij het verhaal en maken het verhaal echt af. Zoals het stukje over spierballen, de olifant en het verhaal van de opschepperige jongen en de ijsmachine.

Taalgebruik

Er staan grappige stukjes in het verhaal de illustraties ondersteunen daarbij het verhaal.

‘Moet je lang oefenen om zo’n blad te dragen?’ vraagt Tijs. ‘Best lang ja’, zegt de jongen. ‘Dat lukt jou nog lang niet. Daar moet je echt spierballen voor hebben.’ Tijs klapt zijn mond dicht. Hij krijgt rode wangen kijkt boos naar het flesje cola. Ondertussen voelt hij aan zijn bovenarm. Hij wil wat terug zeggen tegen de jongen. Maar dan begint de man die net bij de deur stond te praten.’

Soms hebben de kinderen te wijze taal voor hun leeftijd, maar dan gaat het weer over in kinderpraat.

‘Maar wat is er aan de hand de hand dan?’ vraagt Bram. ‘Is de burgemeester grappig?’ Juf Julia schiet opnieuw in de lach. Even is Bram bang dat ze weer lang blijft lachen. Maar dat is gelukkig niet zo.

Geloof

In het boek wordt uit de bijbel gelezen en gebeden. In de projectweek gaat het over de bijbel en eten.

Oordeel

Een grappig en humoristisch verhaal over de vrienden Tijs en Bram en hun klas. Eerder verschenen De grap van groep 3, De kunst van groep 4, Het feest van groep 5 en Het geheim van groep 6, zou er nog een boek over groep 7 komen?

bestel online

 

EB

 

 

Boekgegevens

Titel:

Het idee van groep twee

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

68
68

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

9,95 – Klik op ‘bestel online’ knop voor de meest actuele prijs
9,95 – Klik op ‘bestel online’ knop voor de meest actuele prijs

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.