Help!

Help! is het verhaal van Sarah die op een nacht moet vluchten uit Somalië. Haar broer is vermoord en het is niet veilig meer voor hen. Ze maakt een lange reis naar Nederland en gaat naar school.

Sarah wil er heel graag bij horen en verandert haar naam zomaar in Annemarie. Sommige kinderen begrijpen haar niet. En een jongen in haar klas pest haar en beschuldigt haar vader van stelen. Omdat Sarah haar andere naam verzonnen heeft, denken andere meisjes in de klas dat ze meer verzonnen en gelogen heeft, en laten zij Sarah ook links liggen. Het gaat niet goed met haar.

Gelukkig nemen Lars en Sem het op voor Sarah. En gelukkig kan de meester goed luisteren.

Een inlevend verhaal om mee te leven met een kind dat als asielzoeker in Nederland komt wonen. Voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar.

DIt boek is heel geschikt om te gebruiken bij een schoolbreed project over asielzoekers, vooroordelen, vervolgde christenen. Met Rosa & Rahim (onderbouw) en Kleine Aap en de Panda’s (onderbouw/middenbouw) – Met ‘Mag Mees blijven’ (M. Molenaar), ‘Op de vlucht (A. Bos) en Help (Jose Kwakkel) voor de middenbouw en de  serie ‘Vervolgde Kerk’ van De Banier’ voor de bovenbouw.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Help!

Jaar van uitgave:

2013
2013

Aantal pagina’s:

71
71

Uitgeverij:

Om Sions Wil
Om Sions Wil

Prijs:

8.75
8.75

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.