Goed nieuws! Jezus is geboren!

Ontdek het geschenk van kerst samen met je kind(eren) in dit boek, dat het verhaal van Jezus’ geboorte op rijm vertelt en prachtige illustraties bevat.

Een kartonboekje voor 2 jaar en ouder gebaseerd op de Bijbeltekst uit Lucas 2:10b, 11a ‘Ik breng jullie goed nieuws… Vandaag is jullie Redder geboren: Christus, de Heer.’

 Maria krijgt het goede nieuws te horen van de engel,
‘Goed nieuws!
Fluistert Maria zachtjes,
Waarna ze Jozef aankijkt en lacht,
‘We krijgen bijna een kleine baby,
Dat heeft God lang geleden bedacht.’

De ezel met Maria op zijn rug en de duiven in de stal hebben het ook over goed nieuws. Jozef vertelt vol trots het goede nieuws van de geboorte van Jezus, de engelen zingen over het goede nieuws, de herders horen het goede nieuws, de wijzen hebben goed nieuws gezien, en er is goed nieuws voor ons!

‘Goed nieuws!
Zegt God de Vader,
Tegen mensen groot en klein.
‘Deze baby zal liefde brengen
En de beloofde Redder zijn.’

De hele kerstgeschiedenis wordt verteld, van het moment dat Jozef en Maria op weg gaan naar Betlehem tot het moment dat de wijzen op bezoek komen.

De warme illustraties zijn prachtig. Als extraatje zijn op elke bladzijde dieren te vinden (leuk om met de peuter en kleuter te zoeken). Ook is er op een aantal bladzijden een meisje getekend die nieuwsgierig de gebeurtenissen bekijkt.

De herhaling van de woorden “Goed nieuws!” maakt dat de boodschap van het kerstverhaal goed overkomt. Knap hoe de Bijbeltekst omgezet is in een boekje op rijm voor peuters en kleuters.

TvD

Bestel online

Boekgegevens

Titel:

Goed nieuws! Jezus is geboren!

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

18
18

Uitgeverij:

De Parel
De Parel

Prijs:

6,95 (actuele prijs zie Bestel online)
6,95 (actuele prijs zie Bestel online)

Deel deze recensie