Foppe koerier van de knokploeg

Foppe Draaisma is vijftien jaar en woont op een boerderij in Zuidwest Friesland. Zijn oudere broer en zijn ouders zijn actief in het verzet tegen de Duitse bezetter. Hoewel hij eigenlijk nog te jong is, mag hij toch meehelpen bij allerlei verzetsactiviteiten. Samen met zijn vriend Sikke en diens hond Tarzan helpen ze bij een dropping en het maken van een onderduikershol voor een Engelse soldaat. Ook worden de jongens vaak ingezet bij diverse hand- en spandiensten. Maar steeds moet het gezin op hun hoede zijn voor verraad en Duitse invallen. En dan gaan de Duitsers vlak bij hun huis een lanceerinstallatie bouwen voor een V2 raket. Hoe zal dat aflopen?

Vormgeving en illustraties
De hardcover uitgave heeft een aantrekkelijke en kleurrijke omslagillustratie waarop een jongensgezicht, een herdershond en een raket te zien zijn. Het verhaal is verder niet geïllustreerd.

Taalgebruik
De auteur hanteert een toegankelijk taalgebruik en het verhaal is vlot geschreven met soms wat Duitse en Engelse woorden die niet worden vertaald.

Christelijke karakter
Het christelijk geloof is een rode draad in dit verhaal. In alles stellen de hoofdpersonen hun vertrouwen op de Heere God en regelmatig worden bij het harmonium berijmde psalmen gezongen.

Doelgroep
Deze uitgave is gericht op kinderen vanaf ca. 11 jaar.

Leesbeleving en leesplezier
De belevenissen van Foppe zullen liefhebbers van verhalen over het verzetswerk in de Tweede Wereldoorlog zeker aanspreken.

EvdG

 

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/foppe-koerier-van-de-knokploeg:9789059524194

Boekgegevens

Titel:

Foppe koerier van de knokploeg

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

123
123

Uitgeverij:

Mes
Mes

Prijs:

€ 8,95
€ 8,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.