Fleur en Luuk en het ponygeheim

Sam doet de laatste tijd vaker vreemd, zegt Luuk. ‘Hij is niet meer zo vrolijk en grappig. Alsof hij een geheim heeft…’. ‘Dan moet je dat aan hem vragen’, zegt Fleur. ‘Dat is toch simpel’. ‘Hij zegt dat er niets is, maar…’  Fleur en Luuk willen graag een pony gaan verzorgen. En er is ook iets aan de hand met Sam? 

Alweer het zesde deel in de Fleur en Luuk-serie voor kinderen 8+, 9 jaar, AVI E4/M5.

Het thema in dit zesde deel is armoede. Luuk ontdekt dat Sam in zijn klas een geheim heeft, een verdrietig geheim. Gelukkig wil Sam het aan zijn vriend vertellen en Luuk wil hem helpen.

Fleur is op zoek naar een verzorgpony. Bij de manege horen ze dat de oude meneer van Dongen ook een pony-verzorger zoekt. Samen gaan ze op zoek naar deze pony. Als ze Mia, de pony ontdekken is ze vies en onverzorgd. Juf Fien van de manege schakelt hulp in. Uiteindelijk levert dit een grote verrassing op voor Fleur en Luuk en tegelijk goed nieuws voor Sam en zijn vader.

In dit deeltje zie je de impact van armoede. Sam wordt gepest omdat hij oude kleren aanheeft, hij kan geen fruit/drinken meenemen naar school en zijn verjaardag zal zonder cadeautjes zijn. Gelukkig is Luuk er ook nog.

Enne…als je dit boek gelezen hebt, dan weet je wat voor gerecht ‘Madiwodo’ is. Eten jullie dat ook wel eens?

Een positief hoopvol verhaal. Voor jongens en meisjes, groep 5, 6. AVI E4.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Fleur en Luuk en het ponygeheim

Jaar van uitgave:

2016
2016

Aantal pagina’s:

71
71

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

7.50
7.50

Deel deze recensie