Felicia heeft altijd geluk

Ik ben Felicia. Het is de afkorting van gefeliciteerd. Ik heb namelijk een groot probleem, en dat is dat ik altijd geluk heb. Mijn doel is een keer geen geluk te hebben. Daarom schrijf ik dit boek.

Super grappig boek voor iedereen van 10 tot 12 jaar.

Felicia heeft altijd geluk en dat is ze beu! Ze wil net als alle anderen rond haar ook eens pech hebben. Al is het maar om te leren hoe je daarmee om moet gaan. Dus verzint Felicia, samen met haar beste vriendin Myra, allemaal ingenieuze manieren om pech te krijgen. Maar… of dat gaat lukken?

Judith van Helden heeft een luchtig boek geschreven. Ze moet heel veel lol hebben gehad in het bedenken van rampscenario’s en daarna hoe ze deze om kan turnen tot succesverhalen. Het is een grappig boek. De leuke illustraties van Iris Boter versterken dit gevoel. Ik moest ook echt lachen om de avonturen van Felicia. Soms dacht ik “ah nee toch, het zal toch niet weer!”

Toch knaagt het zo af en toe; want als Felicia geluk heeft hebben sommige anderen daardoor juist pech. En als je constant maar geluk hebt en anderen nooit…

“Terwijl we richting de eerste achtbaan liepen, bedacht ik dat geluk hebben en je gelukkig voelen soms twee totaal verschillende dingen zijn.”

Gelukkig deelt Felicia haar geluk ook met haar familie en vriendinnen. En als je goed leest heeft Felicia ook echt af en toe wel pech, alleen merkt ze dat zelf niet eens op.

Judith zegt zelf over haar boek (in een interview met Leeslievelings): “De boodschap die je uit dit verhaal kunt halen is dat het voor een groot deel je eigen keuze is hoe je tegen dingen aankijkt. Of je glas halfleeg of halfvol is, is vaak aan jezelf. Maar vooral is dit boek bedoeld om lekker mee op de bank te kruipen en te ontspannen. Het is een luchtig verhaal, waarmee lezers zich hopelijk prima vermaken.”

Voor de meiden (en jongens) die een vrolijk en grappig boek willen lezen is het een echte aanrader! Ook een leuk boek voor in de klas. Verwerkingsvragen zouden dan kunnen zijn: Wat zou jij doen wanneer je altijd geluk hebt? Op welk moment had jij geluk? En op welk moment pech? Hoe ga je daarmee om? En wanneer ben je echt gelukkig?

TvD

Boekgegevens

Titel:

Felicia heeft altijd geluk

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

200
200

Uitgeverij:

Buddybooks
Buddybooks

Prijs:

14,95 (gebruik ‘Bestel nu’ voor actuele prijs)
14,95 (gebruik ‘Bestel nu’ voor actuele prijs)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.