Een kleine kerstster

Het is vroeg donker buiten, maar de sneeuwvlokken en kerstversiering zorgen voor een gezellige sfeer op straat. Iedereen bereidt zich voor op het Kerstfeest. Of nee, niet iedereen, want bij mevrouw De Bruin is het akelig saai. Haar balkon wordt ontsierd door stapels met volle vuilniszakken. Gelukkig heeft Robyn een idee, waardoor mevrouw De Bruin ook onvergetelijke Kerstdagen beleeft.

Vormgeving en illustraties
Het sneeuwt, en overal zijn lichtjes en kerstversieringen: je kunt wel zien waar ‘Een kleine kerstster’ over gaat. De illustraties in dit prentenboekje zijn sfeervol en expressief en vormen een mooi geheel met de tekst.

Taalgebruik
De zinnen in dit boek zijn kort, maar ze weten goed de sfeer op te roepen van Kerst, winter en gezelligheid.

Christelijke karakter
Kerst is bij uitstek een christelijk feest: de Redder van de wereld werd geboren. Daarover lees je in dit boek niets. Wel over drukte, gezelligheid, sfeer en omzien naar elkaar; niet over de echte betekenis van Kerst.

Doelgroep
Dit boek kan prima gelezen worden door kinderen vanaf eind groep 3/begin groep 4. Het is ook erg geschikt om voor te lezen aan jongere kinderen.

Leesbeleving en leesplezier
Hoewel het verhaal niets loslaat over wat er gaat gebeuren, spreken de illustraties boekdelen. Daardoor nodigen ze uit om door te lezen.
Qua sfeer en thematiek sluit het boekje precies aan op de laatste weken van het jaar. Dat vergroot het leesplezier.

PB

Boekgegevens

Titel:

Een kleine kerstster

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

32

Uitgeverij:

Kwintessens

Prijs:

€ 6,95

Deel deze recensie