Dromen van applaus

De olifanten zijn in rep en roer, omdat er een olifant wordt gezocht die het machtige stamhoofd Ntsokoi naar een dorp hoog in de bergen kan brengen. Alle olifanten denken dat zijzelf het meest geschikt zijn om dit te doen. Allemaal dromen ze van het applaus dat ze zullen krijgen. Olifant Grootgrijs maakt een keuze die door de andere olifanten niet begrepen wordt. Hoe zal het stamhoofd deze keuze waarderen?

Vormgeving en illustraties
Dit vierkante prentenboek heeft een uitnodigende omslag met de olifant Grootgrijs in het middelpunt. De sprekende, kleurrijke en humoristische illustraties van Hester Nijhoff passen goed bij de tekst. Er staat veel tekst op een spread, wat het voorlezen voor jonge kinderen bemoeilijkt. Die zullen sneller door willen gaan naar een volgende pagina.

Taalgebruik
Het taalgebruik is toegankelijk en eigentijds. De namen van de olifanten zijn grappig gekozen (zoals Krulslurf en Oorwapper), de naam van het stamhoofd Ntsokoi is moeilijk uit te spreken. Door het verhaal heen zullen sommige kinderen nieuwe woorden en begrippen leren, zoals ‘verkoeling zoeken’ en ‘aankondigen.’

Christelijke karakter
Dit prentenboek geeft een Bijbelse les weer, namelijk dat je iets voor een ander moet doen, of je nu applaus krijgt of niet.

Doelgroep
Deze uitgave is leuk om voor te lezen aan kleuters die al langer naar een verhaal kunnen luisteren, of aan oudere kinderen. Vanaf eind groep 3 kan het verhaal door kinderen zelf gelezen worden, ook al staan er best moeilijke woorden in. Het verhaal nodigt zeker uit tot gesprek. Daarom is het ook heel geschikt om te gebruiken tijdens een sova-les op de basisschool. Het sluit aan bij thema’s als ‘iets voor een ander doen’ en ‘keuzes maken.’ Door er op klassenniveau over door te praten, is het breed inzetbaar in alle groepen.

 Leesbeleving en leesplezier
Een prachtig prentenboek met een wijze les. Een aanrader!

WK

Boekgegevens

Titel:

Dromen van applaus

Jaar van uitgave:

2023
2023

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

€ 13,95
€ 13,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.