Dokter Domoor

Als je het boek openslaat valt je gelijk de vrolijke bladzijden op, met allerlei verschillende vrolijke en gekke lettertypen. Het staat bomvol met humoristische tekeningen van Daan van Oostenbrugge. 

Een grote ramp voor Skip: Iedereen heeft zijn spreekbeurt al gehouden over beroepen, en nu is hij aan de beurt!  Daar staat hij dan, zonder blaadje, zonder spullen…. Is hij echt alles van spanning vergeten? Skip weet helemaal niet wat hij worden wil, en het antwoord op die vraag heeft hij steeds maar uitgesteld….en nu staat hij hier, voor in de klas, met helemaal….niets. “Maar” zegt juf  ‘Morgen houdt Skip zijn spreekbeurt met allerlei spullen erbij en zo…Let maar op, het wordt een super goede spreekbeurt, toch Skip?’ Maar hij is er gewoon te dom voor….. Die dag ontmoet Skip bij toeval Dokter Domoor.  Hij is dierendokter maar dat weten Skip en zijn zusje Pepper eerst niet. Dokter Domoor heeft een grote bril, want hij ziet niet zoveel. Ook heeft hij grote oren, waar hij niet alles goed mee hoort. En dat is helemaal niet handig als je dierendokter bent. Skip en Pepper beleven van alles in de praktijk. Ook maken ze kennis met mevrouw Berkenpies met haar drollenknot op haar hoofd. Zij is verliefd op de dokter en dat vinden ze maar niets. Skip krijgt een idee:’Hij wordt dierenarts, net als dokter Domoor. HIj mag vast wel allerlei spulletjes van dokter Domoor lenen, voor zijn spreekbeurt. Maar is dat wel zo’n goed plan? De dokter heet niet voor niets “dokter Domoor’! Lukt  het Skip om een goede spreekbeurt te houden? Of ….

Het boek staat vol met doordenkertjes en leuke grapjes! 

Geschikt voor jongens en meisjes van 6 t/m 10 jaar die van humor houden.

LG

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/kinderproductenactie/dokter-domoor-kbw21:9789033131080

Boekgegevens

Titel:

Dokter Domoor

Jaar van uitgave:

2001
2001

Aantal pagina’s:

128
128

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

5,95
5,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.