Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Dieven op vakantie

  • Auteur: Hans Mijnders
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Prijs: 9.90
  • Pagina's: 105
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033129834

Wie zitten er in die auto die steeds bij het vakantiepark staat? En hoe kan het dat Jack, Benjamin en Olivia steeds weer dezelfde jongens zien, juist bij plaatsen waar ingebroken wordt? Er gebeurt van alles op het vakantiepark…

Benjamin wil er graag het zijne van weten en gaat op onderzoek uit. Olivia blijft liever wat op de achtergrond, maar ze valt haar broer niet af. Samen met Jack gaan ze op onderzoek uit. Maar is dat wel veilig? En moeten zij hier wel mee doorgaan? Is het niet verstandiger de politie te bellen?

De tekst is goed geschreven. De lezer wordt meegetrokken het verhaal in en wil net als de personages graag weten wie de diefstallen op zijn geweten heeft. Vragen die tijdens het lezen door je hoofd gaan, zijn dan ook ‘Krijgen zij de dieven ontmanteld?’ en ‘Wie is uiteindelijk de dief?’. De spanning in dit boek wordt hoog gehouden, doordat er steeds weer iets bijzonders gebeurt. Ook ben je als lezer benieuwd hoe lang de kinderen hun acties stiekem kunnen doen, zonder dat de ouders het in de gaten hebben.

De beloning aan het einde van het verhaal, vind ik wat minder reëel dan de rest van het verhaal. Dat stukje komt wat gemaakt over. Er wordt behoorlijk wat uit de kast gehaald, om waardering te tonen voor degenen die de dieven uiteindelijk hebben opgespoord. Dit lijkt wat onecht.

Het verhaal is goed vormgegeven. De tekst past zowel qua begripsniveau als AVI-niveau bij de doelgroep (kinderen uit groep 5). De tekst is opgedeeld in 14 hoofdstukken. Deze zijn van een goede lengte, zodat het verhaal behapbaar blijft voor de lezers.

Kortom, het is een spannend verhaal en het is zeker aan te raden voor kinderen vanaf 9 jaar!

RvL

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of
BESTEL ONLINE