De wonderlijke kerst van papa Panov

Het verhaal van ‘de wonderlijke kerst van papa Panov‘ is voor mij het meest ultieme klassieke kerstverhaal: het hartverwarmende verhaal van Papa Panov die met kerst de hele dag op de komst van Jezus wacht. ‘Waar liefde is, daar is God’ wil dit prachtige verhaal zeggen. De sfeer van de illustraties van Tony Morris sluiten naadloos aan bij het verhaal. Lees & geniet!

Dit is zo’n kerstverhaal dat iedereen eens gehoord zou moeten hebben. En misschien is dat al zo.

Papa Panov leeft in een klein Russisch dorp als schoenmaker, hij woont alleen, zijn vrouw is overleden, zijn kinderen wonen ver weg en nu is hij alleen met kerstavond. Hij is meestal heel tevreden, maar op kerstavond voelt het anders. En terwijl hij wat weemoedig indommelt, hoort hij een stem die zegt dat hij morgen langs zal komen. Let goed op. Ik zal komen.’Dat was Jezus’, weet de oude man heel zeker.

En dan breekt de kerstdag aan.

Lees, lees voor en geniet samen van de hartverwarmende boodschap ‘Ik had honger en je gaf mij te eten. Ik had dorst en je gaf me te drinken. Ik was koud en je liet me binnen. Wat je (…) gedaan hebt, heb je voor mij gedaan’.

Dit boekje zou in elk gezin, elke school/kerk aanwezig moeten zijn om elk jaar weer van de plank te halen en nóg eens voor te lezen.

Een klein formaat, vierkant prentenboek in steenrode papieromslag met gouden letteropdruk.

P.S. persoonlijk vind ik ‘Vadertje Panov’ mooier, sfeervoller klinken, maar Papa Panov allitereert mooier.

AP

Boekgegevens

Titel:

De wonderlijke kerst van papa Panov

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Kok
Kok

Prijs:

12.99
12.99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.