Boekdetails

Kinderen & geloven

De schepping: stickerboek

  • Auteur: Su Box, vertaling door Loes Rijksen
  • Illustrator(s): Alison Atkins
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Prijs: 4,95
  • Pagina's: 16
  • Uitvoering: Brochure
  • Uitgeverij: Gideon
  • ISBN: 9789060676363

Een verhalen- en plakboek in één. Het scheppingsverhaal naverteld en geïllustreerd. De stickers kan je gebruiken om het verhaal tot leven te brengen en er zo een eigen boek van te maken.

 “In het begin was het overal donker en leeg. Toen zei God: ‘Er moet licht komen!’ en het werd licht.” Hoe kan je kinderen actief betrekken bij het scheppingsverhaal? Laat ze stickers plakken die bij het verhaal horen.

“Maar het land was leeg. Daarom zei God: ‘Er moeten allerlei groene platen komen.’

Er kunnen bomen en bloemen geplakt worden, planeten, vogels, vissen, dieren, en natuurlijk de mensen.

Het boek behandelt achtereenvolgens: het begin, de bomen en planten, de planeten, de waterdieren, de vogels, de landdieren, de mensen.

Middenin het boek zijn de stickers te vinden en op de laatste bladzijde is te zien welke stickers op welke bladzijde horen.

Bij elk hoofdstuk is in duidelijke taal omschreven wat God maakte. Leuk is dat er een opsomming gegeven wordt van de verschillende eigenschappen. Bijvoorbeeld lekker ruikende planten en nuttige planten of kruipende krabben, dansende dolfijnen, reusachtige walvissen. Ik mis wel de dagen (op de eerste dag, op de tweede dag, dit maakte God op de derde dag…). Aan het eind van elk hoofdstuk wordt benadrukt dat God zo blij was met alles wat Hij maakte. Mooi deze herhaling!

Zou je dit boek ook meerdere keren kunnen gebruiken, of in kunnen zetten voor een hele klas? Misschien dat de grotere platen en de stickers gekopieerd en gelamineerd kunnen worden, zodat de kinderen het op de platen kunnen leggen en weer weg kunnen halen. Dat is natuurlijk wel veel werk, maar… ze gaan het heel leuk vinden! Ook is het boek goed te gebruiken om de volgorde van de schepping aan te geven.

TvD

Bestel online