De onvergetelijke stagemeester

Daar komt meester Roel! Het plein staat al vol met kinderen uit groep 8. Wat een leuke, sportieve stagemeester krijgen zij! Maar komt het met Raimond ook goed? Hij is erg snel boos en doet zo ongeïnteresseerd. Vindt hij deze klas wel leuk? Waarom maakt hij geen vrienden? De klas doet er alles aan om daarachter te komen. De mooie uitwerking daarvan is dat de klas uiteindelijk letterlijk en figuurlijk om Raimond heen staat als hem iets aangedaan dreigt te worden. De stagemeester blijkt een leuke vriendin te hebben. De klas bedenkt een verrassing voor als ze naar school komt, maar de verrassing van meester Roel zelf overtreft deze!

Vormgeving en illustraties
Het boek (uitgegeven als hardcover) heeft een vrolijke en speelse uitstraling. De voorkant van het boek past goed bij de inhoud. Ook in het boek zijn eenzelfde soort illustraties, maar dan in zwart-wit, opgenomen. Deze ondersteunen de tekst en geven het boek een meerwaarde voor jonge lezers.

 Taalgebruik
Het taalgebruik past bij de doelgroep (vanaf 9 jaar), AVI-M5.  Er staan leuke grapjes in die kinderen van deze leeftijd begrijpen. Ook is het probleem dat Raimond heeft, op een kinderlijke manier verwoord en uitgelegd. Zo maakt de auteur moeilijke dingen begrijpelijk.

 Christelijke karakter
Een christelijk karakter komt in dit boek niet overduidelijk naar voren. Wel worden christelijke waarden en normen, zoals het respectvol omgaan met elkaar, er mooi in verweven.

Doelgroep
Vanaf 9 jaar.

Bijzonderheden
Achterin het boek is een interessante passage opgenomen ‘voor wie meer wil weten’.

Leesbeleving en leesplezier
Dit boek is leuk en ontspannend om te lezen. Kinderen vanaf 9 jaar zullen er ongetwijfeld veel leesplezier aan beleven!

RvL

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/onvergetelijke-stagemeester:9789033131691

Boekgegevens

Titel:

De onvergetelijke stagemeester

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

109
109

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

€ 10,90
€ 10,90

Deel deze recensie