De majesteit van het BelangRijk

De titel zorgt al voor een denkrimpel in je voorhoofd. De majesteit van het BelangRijk… dat is toch geen goed Nederlands? Er lijkt een woord te ontbreken. En staat er nu een hoofdletter R midden in het woord? Hmm, vreemd. Misschien staat de oplossing wel in het boek.

Het verhaal gaat over een koningin. Ze ligt ziek in bed. Haar toestand wordt er niet beter op, eerder slechter. De dokter maakt zich ernstige zorgen over haar gezondheid.

Ze doet vreselijk naar tegen haar bedienden: Bloem, Uitsmijter, Schalk en dokter Stethoscoop. Ze snauwt ze alleen maar af, terwijl ze dag en nacht voor haar klaarstaan.

Op een dag is ze zo ziek dat ze niet meer kan praten en dus ook niet meer kan snauwen. Dan schrijft ze alle bevelen op papier, met grote, slordige letters en veel uitroeptekens.

Dokter Stethoscoop adviseert haar om naar verhalen van haar onderdanen te luisteren, maar dat wil ze absoluut niet. Wat een krankzinnig idee!

Elke dag schuiven haar bedienden een nieuw matras onder haar koninklijke derrière, maar ze gaat er niet beter van slapen. Uit pure wanhoop beginnen de bedienden haar ‘s nachts verhalen te vertellen. Ze denken dat de koningin erdoor in slaap valt, maar ze doet net alsof. Ze vindt de verhalen oersaai en blijft commando’s op papier uitdelen. De bedienden worden er moedeloos van.

Tot overmaat van ramp brokkelt er een stuk muur van het paleis af. De koningin wil dat er meteen een oplossing wordt gezocht.

Als er iemand langskomt om de muur te repareren, raakt ze met hem in gesprek…

Het verhaal heeft in eerste instantie veel weg van een sprookje ‒ boze koningin, grappige namen en veel fantasie. Maar als je goed oplet, kom je erachter dat je het verhaal eigenlijk allang kent. Dat is een mooie eyeopener.

Heel geschikt om in de klas voor te lezen!

HK

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Er is ook een luisterboek bij verkrijgbaar: BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

De majesteit van het BelangRijk

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

96
96

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

4.99 (tot 31 oktober 2018)
4.99 (tot 31 oktober 2018)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.