Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

De jongste opa van de wereld

Tijs en Jasmijn, dl 8

  • Auteur: Bram Kasse
  • Illustrator(s): Marijke Duffhauss
  • Serie: Tijs en Jasmijn
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 7.90
  • Pagina\'s: 117
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033127762

Opa moet naar het ziekenhuis. Hoe moet het nou? Is opa wel op tijd beter om op Jasmijns schoolfeest te komen? Helpt een frikandel om beter te worden? Jasmijn weet dat wel. Alweer het 8e deel over die leuke opa van Tijs en Jasmijn. Heeft jouw juf/meester ze allemaal al voorgelezen? AVI M5.

Jasmijn en Tijs ontdekken hoeveel opa van een frikandel houdt. Maar… de musjes houden er ook van. Dat is een beetje jammer. Als opa ineens in het ziekenhuis ligt, is Jasmijn erg ongerust. Als opa maar op de feest-avond van school kan komen. Samen smokkelen ze frikandellen mee naar opa in het ziekenhuis. Helaas heeft opa een vreselijk strenge zuster. ‘Daar is de hand van de slagerzuster. Ze pakt de frikandel van opa af. Weer niet gelukt’. Maar opa (en oom Maikel) zijn niet voor een gat te vangen. ‘Zijn hand glijdt onder het laken. Wat heeft hij daar nou? De tweede frikandel! (…) ‘Gaat alles hier goed? vraagt de slagerzuster? (…) Opa knikt alleen maar. Hij zegt niets. Dat lukt ook niet met zijn bolle wangen.

Opa vindt het maar niks dat hij de hele tijd oud genoemd wordt. Hoezo oud?  En Jasmijn is zo verdrietig dat opa niet op het feest geweest is, dat ze met mama een ‘nachtbezoekje’ in het ziekenhuis mag brengen. Opa slaapt gewoon door!

Het mooist van alles is natuurlijk als opa weer thuis komt en er een groot feest is. Jasmijn maakt mooie slingers, ze gaan lekker barbecueën, Jasmijn gaat nog een keer voor opa zingen, oom Maikel en juf Marloes vertellen dat er een baby komt en opa krijgt eindelijk een frikandel.

Opnieuw een vriendelijk en vrolijk verhaal over een lieve familie rond Tijs en Jasmijn met een heeeel lieve opa. Die natuurlijk niet oud is. ‘Ik ben de jongste opa van de wereld, hoor!’

Voor jongens en meisjes van groep 5 om zelf te lezen – AVI M5 –  maar ook heel leuk om in de klas of thuis voor te lezen aan jongere kinderen.

AP

 

Koop dit boek bij uw plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE