De inbreker

Tim zit in groep 6 en heeft niet veel vriendjes. Als hij even op een rustig plekje zit, ziet hij een glazenwasser aan het werk bij de oude buurvrouw. Tim kan helpen als de deur is dichtgevallen en de sleutel binnen ligt. De volgende dag ziet hij de glazenwasser weer en die biedt Tim een bijbaantje aan omdat hij zo lenig is en goed kan klimmen. Hij mag vaker helpen om de deur van een huis open te maken. Tim krijgt er geld voor maar mag van de man niets tegen zijn ouders zeggen. Na een tijdje komt Tim erachter waar hij aan meewerkt.  Er wordt een slim plan bedacht om de situatie te redden.   

Vormgeving en illustraties
Het boek is voorzien van een kleurrijke, collageachtige omslagillustratie. De illustraties  binnen in het boek passen goed bij het verhaal. De tekst is weergegeven in een makkelijk te lezen lettertype.

Taalgebruik
Het taalgebruik past bij de doelgroep, het is niet moeilijk geschreven. De hoofdstukken zijn goed qua lengte en de tekst bevat veel dialogen en het is daardoor fijn om te lezen. Het leesniveau is AVI-M4. Het boek is voorzien van een voorleesfunctie via een QR code.

Christelijke karakter
Uit de tekst blijkt niet dat dit een christelijk boek is.

Doelgroep
Het boek is leuk om te lezen voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Vanaf midden groep vier is het door kinderen zelf goed te lezen en anders kan het voorgelezen worden aan deze leeftijdscategorie.

Bijzonderheden
Dit boek is onderdeel van de Leeslampserie.  Het boek is voorzien van een voorleesfunctie via een QR code.

Leesbeleving en leesplezier
Eenmaal begonnen in het boek, wil je wel graag weten hoe het afloopt. De spanning wordt goed opgebouwd en door de vele dialogen is het prettig om te lezen. Het past goed bij de belevingswereld van kinderen van 8 tot 10 jaar.

LT

Boekgegevens

Titel:

De inbreker

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

76
76

Uitgeverij:

Mes
Mes

Prijs:

€ 11,95
€ 11,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.