De erfgenaam van Stradivari

De drie kinderen uit het Duitse gezin Naumann, Joachim, Ilka en Jan, maken samen met hun vriend Ernesto kennis met Daniele Rossi, een uitwisselingsstudent uit Italië. Daniele speelt erg goed viool en nodigt de vier vrienden uit om met hem de zomervakantie in zijn woonplaats Venetië door te brengen. Daniele en zijn zus laten de vrienden de stad en omgeving zien.  Ook maken ze kennis met Nikos die met Daniele in een klein orkest speelt. In het onbewoonde huis naast hun logeeradres horen de vier vrienden regelmatig zachte vioolmuziek. Waar komt dit vandaan en wat heeft een geheimzinnige, in een zwarte mantel geklede persoon hiermee te maken?  

Vormgeving en illustraties
De hardcover uitgave is voorzien van een passende en kleurrijke, collageachtige, omslagillustratie met elementen uit het verhaal. In het boek staan geen illustraties.

Taalgebruik
De tekst in hedendaags taalgebruik is vlot leesbaar en heeft een rustige lay-out, ook door het gebruik van een lichte letter en tekstblokken. Soms loopt de vertaling uit het Duits niet zo soepel. Italiaanse zinnen worden in voetnoten vertaald. In het verhaal is de nodige informatie over Venetië en klassieke muziek verwerkt.

Christelijke karakter
Het geloof speelt in dit verhaal een grote rol. De vier vrienden zijn christen en getuigen van hun geloof in de Heere Jezus en het belang van een persoonlijke relatie met Hem. Ook elementen als vergeving, trouw, vriendschap en eerlijkheid komen aan de orde.

Doelgroep
Deze uitgave is bedoeld voor jongens en meisjes vanaf ca. 12 jaar. Enige interesse voor zowel de historische stad Venetië als klassieke muziek is wel van belang.

Bijzonderheden
Dit is deel 3 in de serie Vier vrienden.
Deel 1: Arnichauds geheim
Deel 2: Gevaar op het wad

Leesbeleving en leesplezier
Vlot geschreven verhaal, dat zich afspeelt in Venetië,  waarbij de lezer wordt meegenomen in een avontuur rond de bouw van violen.

EvdG

 

Boekgegevens

Titel:

De erfgenaam van Stradivari

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

161
161

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 12,95
€ 12,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.