De boot van Noach

Noach krijgt van God de opdracht om een boot te bouwen. Als de boot klaar is, mogen de dieren aan boord gaan. Ze komen twee aan twee. En als alle dieren aan boord zijn, doet God de deur dicht en laat het regenen. Maar na 150 dagen stopt de regen en wordt het weer droog. Dan verschijnt de regenboog.  Dit klein formaat vierkante boekje bevat een eenvoudige weergave van  het bekende Bijbelverhaal over Noach en de Ark. Het verschijnt in de Wonderwolk-serie Kleuterlezen, die bedoeld is voor kleuters die al belangstelling hebben voor letters en lezen. Het boekje komt het meest tot zijn recht als samenleesboek.

Vormgeving en illustraties
Deze hardcover uitgave is opgebouwd volgens een vast format, waarbij de linker pagina bedoeld is voor de kleuter/beginnende lezer. Daarop staat een afbeelding met daarbij de letters en een eenlettergrepig woord, zoals bijvoorbeeld boot, maan, kip, hok. Ze zijn afgedrukt in een groot lettertype. De naastgelegen pagina is een voorleespagina met een korte tekst van vier regels die door de ouder/duolezer gelezen kan worden. In deze tekst komen de woorden van de linker pagina in een afwijkende kleur terug. De kleurentekeningen zijn uitgevoerd in een strakke eenvoudige stijl, zwart omlijnd met weinig details, afgebeeld op een witte achtergrond. Alle woorden die in dit boekje worden aangeleerd, zijn op de schutbladen op een speelse manier afgebeeld, voorzien van kleine tekeningen.

Taalgebruik
Het taalgebruik is heel goed afgestemd op het taalniveau van kleuters en beginnende lezers uit  groep 3. Het is jammer dat de gekozen illustratiestijl daar eigenlijk niet bij past. Daardoor hinkt de serie wat op twee gedachten: de taal is afgestemd op kinderen van 5-6 jaar terwijl de illustraties duidelijk gericht zijn op jongere kinderen.

Doelgroep
De boekjes in deze serie zijn bedoeld voor kinderen uit de groepen 2 en 3, om samen met de ouders al bezig te zijn met letters en eenvoudige woordjes.

Leesbeleving en leesplezier
Een praktisch en bruikbaar boekje over een Bijbels verhaal, bedoeld om het leren lezen te stimuleren.

DvdG

Boekgegevens

Titel:

De boot van Noach

Jaar van uitgave:

Aantal pagina’s:

Uitgeverij:

Prijs:

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.