Bijbel infographics voor kids

Dit is nou een boek dat er aan alle kanten uitspringt! Echt supergaaf! Aan de hand van 46 ‘hoofdstukken’ wordt de hele Bijbel doorgegaan. En dan niet met verhalen, maar met weetjes: grappige weetjes, interessante weetjes, serieuze weetjes… En allemaal zo vormgegeven dat je ze echt wilt lezen!

Want, staat er in het voorwoord, ‘als je iets ziet, werkt dat veel beter dan als je er alleen maar over leest’. Vandaar dus dit Bijbelweetjesboek met infographics (infographic = informatief plaatje. Als je dat ziet, snap je de informatie beter). Dus… door dit boek te lezen en te bekijken, krijg jij megaveel Bijbelkennis!

Je zou het boek kunnen omschrijven als kleurrijk, druk en strip-achtig, maar dat dekt de lading toch niet helemaal. Gelukkig kan er op de website van de uitgever een kijkje worden genomen in de eerste bladzijden.

Met het boek reis je de Bijbel door vanaf Genesis met ‘Hoe is alles eigenlijk begonnen?’ tot Openbaringen: ‘Vertrouw op Gods beloften voor de toekomst’. Een greep uit de weetjes die er te vinden zijn:

  • De zon is 400x zo groot als de maan, maar de maan staat 400x zo dichtbij de aarde als de zon. Daarom lijken ze allebei even groot in de lucht (Schepping)
  • De ark van Noach 9230 vierkante meter oppervlakte had, tegenover 5110 vierkante meter van het Witte Huis? (Noach)
  • Jezus zegt dat Petrus moet gaat vissen. In de bek van de eerste vis die hij vangt vindt hij geld voor de belasting (Verbazingwekkende Bijbelverhalen)
  • De kans dat 1 mens de vervulling is van 8 profetieën één op de honderd biljard is? En dat Jezus meer dan 150 Bijbelse profetieën heeft vervuld? (Hoe weet je zeker dat Jezus de Messias is?)

Wat dat laatste voorbeeld betreft, zowel daar als in het hoofdstuk Jezus aan het kruis gestorven voor onze zonden worden heel veel linkjes gelegd van het Oude naar het Nieuwe Testament. Prachtig! Zelfs als volwassene raakte ik weer onder de indruk van de Bijbel. Sowieso is het leuke aan boeken als deze dat ze gemaakt zijn voor kinderen, maar voor volwassenen eigenlijk net zo interessant zijn.

Bijbel infographics is van oorsprong een Amerikaans boek, waar het een Top Shelf Award gewonnen heeft voor ‘design excellence’. Dat het uit Amerika komt is te merken aan een aantal vergelijkingen die worden gemaakt. De afmetingen van de ark van Noach worden niet alleen vergeleken met die van een vliegtuig en een voetbalveld, maar ook met de afmetingen van het Washingtonmonument. En de afstand die de apostel Paulus op zijn zendingsreizen heeft afgelegd is vergelijkbaar met het beklimmen en afdalen van het Empire State Building, 6345 keer! Gelukkig zijn afbeeldingen van en informatie over deze Amerikaanse ‘hoogstandjes’ via internet binnen handbereik. Als je dan toch aan het leren bent…

Het enige wat op te merken is aan dit boek is dat er wat slordigheidjes inzitten. Een zin vergeten te vertalen, een hoofdletter gemist, een woord dat ontbreekt. Dat is wel jammer, hopelijk wordt dit bij een tweede druk rechtgezet.

Ik zie m’n kinderen dit boek al uit de tas vissen als ze samen op de achterbank zitten. Of in de kerk, als er geen kindernevendienst is en de preek wel erg lang duurt. Hopelijk raken ze onder de indruk van de Bijbel, en nog meer, onder de indruk van God.

Bij de Amerikaanse uitgever komt in januari 2019 deel 2 van de Infographics uit. Hopelijk komt ‘ie snel naar Nederland!

+ Vormgeving
+ Bijbelgetrouw
+ Linkjes tussen Oude en Nieuwe Testament
+ Leerzaam voor jong en oud

 

GO

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Bijbel infographics voor kids

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

48
48

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

15.95
15.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.