Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Battje en de bandenprikker

Battje; dl. 1

  • Auteur: Simone Foekens
  • Serie: Battje
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 8.90
  • Pagina\'s: 78
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033128387

Battje is een pup-herdershond. Je ziet hem hiernaast op de foto, met een stoere politieagent. Hij woont bij Sem thuis. Sems vader, die politieman is, zorgt voor hem. Als hij groot is, wordt Battje een echte politiehond. Leuk verhaal voor jongens en meisjes, groep 5.

Met dit boek won Simone Foekens de EigenWijsPrijs 2018, categorie groep 3-5

Een sympathiek verhaal over Sem en Evi die naast elkaar wonen. In hun stad is een bandenprikker actief, iemand die autobanden snijdt. De politie probeert de dader te vinden, maar dat is nog steeds niet gelukt. Ook de banden van de auto van hun meester worden steeds geprikt. Waarom doet die ‘prikker’ dat?

Sem en Evi hebben allebei een kamer met een balkon. Die balkons liggen zo dicht bij elkaar dat ze kunnen overstappen. Zo kunnen ze bij elkaar ‘op bezoek’. Ze maken allebei een hut op hun balkon. En ze maken er een touw aan vast, zodat ze snel naar beneden kunnen.

Als Sem en Evi op een nacht in een huis aan de overkant lichtflitsen zien, bellen ze de politie. Was het een inbraak? Nee, een man die een mug dood wilde slaan… Sem en Evi mogen niet meer zo snel de politie bellen van de papa van Sem.

Een andere keer horen ze ‘s nachts iemand op straat vallen. Het is de bandenprikker. Samen met Battje gaan ze er achteraan. Kan Battje de man pakken? Waarom hebben ze de politie niet direct ingeschakeld? Wat denk jij?

Battje, de politiehond, bestaat echt. Hij is de hond van politieman Martin uit Almelo.

Ik weet niet of dit een nieuwe serie over Battje wordt. Dat zou wel heel leuk zijn. Dit verhaal èn de eventuele serie worden vast favoriet bij jongens/meisjes van 7-8 jr. en ouder, groep 5.

We zijn benieuwd wanneer het tweede deel over Battje uitkomt!

AP

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE