Bart op Schiphol

Simone Foekens schrijft naast boeken voor kinderen van 10+ nu ook boeken voor kinderen van 7+. Een verhaal over een spannend avontuur van een ondernemend jongetje: Bart. Hij verveelt zich en weet dat zijn opa op Schiphol is. Want opa is piloot. Bart bedenkt een plan en gaat helemaal alleen naar Schiphol.

Foekens schrijft een spannend boekje voor kinderen van 7 jaar e.o. Een echt avontuur en dat in een AVI E4 boekje. Dat is knap.

Bart is een ondernemend jongetje. Als er een nieuwe keuken komt, loopt Bart in de weg en mama wil dat Bart buiten gaat spelen. Bart verveelt zich. Maar niet lang: hij heeft een heel goed plan. Hij gaat naar opa op Schiphol. Helemaal alleen in de bus. Helemaal alleen in de trein. Hij gaat alleen eten kopen (met het geld van mama). En komt helemaal alleen aan op Schiphol.

Daar ontdekt hij dat een rijke mevrouw haar hondje kwijt is. Bart wil wel helpen.

Hoe vindt Bart zijn opa? Of vindt opa Bart? En, vindt Bart het verloren hondje?

Dat moet je natuurlijk zelf lezen, al verklappen we wel vast dat het goed afloopt. Gelukkig.
Het boek leest makkelijk. De tekst is gedrukt in een duidelijke letter, heet een overzichtelijke bladspiegel. Avontuurlijk lezen voor kinderen vanaf 7 jaar, vanaf groep 4, AVI E4.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Bart op Schiphol

Jaar van uitgave:

2012

Aantal pagina’s:

67

Uitgeverij:

Den Hertog

Prijs:

7.50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.