Arnichauds geheim

Joachim, Ilka, Jan en Ernesto logeren allemaal in het bergpension van de familie Strietzell. Ze worden hier vrienden en ontdekken samen een luikje in de vensterbank van de zolderkamer. In de geheime ruimte vinden ze een stuk oud perkament en een sleutel. Door de bibliothecaris in de stad komen ze erachter dat het huis van de familie Strietzell heel lang geleden van Waldenzen is geweest. Wat is hun verhaal en zullen ze een slot vinden waar de sleutel op past? De vier vrienden gaan op zoek naar de antwoorden en dat wordt een echt avontuur! Het verhaal van de vier vrienden en het verhaal van de Waldenzenfamilie wisselen elkaar in dit boek af en komen aan het einde samen.

Vormgeving en illustraties
Op de harde kaft staat een foto van een kasteel. Een kasteel vormt een van de plekken waar het verhaal zich afspeelt. In het boek zijn geen afbeeldingen opgenomen.

Taalgebruik
Het taalgebruik in het boek is hedendaags.

Christelijke karakter
De geschiedenis van de Waldenzen die in dit boek omschreven wordt, is een verhaal van geloofsvervolging. Beschreven wordt hoe ze steeds op de vlucht moeten, wat voor impact dat op het gezin heeft dat een hoofdrol in dit verhaal speelt en hoe hun geloof hen op de been houdt.

Doelgroep
De achterflap vermeldt een doelgroep van ongeveer 11 tot 16 jaar. Dat is ook de leeftijd van de groep vrienden in dit boek. Enige interesse voor (kerk)geschiedenis is wel vereist om dit boek uit te lezen. Het is een spannend verhaal met veel historische elementen.

Bijzonderheden
Dit boek is het eerste deel van de serie Vier vrienden.

Leesbeleving en leesplezier

Een spannende verhaal met een kijkje in de (kerk)geschiedenis.

EvR

 

Boekgegevens

Titel:

Arnichauds geheim

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

108
108

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 9,95
€ 9,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.