Achtervolging in de wildernis

Steven is een fanatiek amateurfotograaf. Bij een internationale fotografiewedstijd wint hij de derde prijs: een reis met twee andere prijswinnaars door de wildernis van Estland, onder begeleiding van een natuurfotograaf. Daar kunnen ze oog in oog komen te staan met beren en wolven. Gelukkig gaat er ook een ervaren gids mee en Steven is van plan om mooie foto’s te maken. Zijn vriendengroep in Nederland ontdekt ondertussen dat er in die omgeving in de Tweede Wereldoorlog kunstschatten in bunkers zijn verstopt. Zij roepen Steven op om te gaan zoeken, maar brengen hem en zijn reisgenoten daarmee in groot gevaar…

Vormgeving en illustraties
Het boek is uitgegeven als hardcover en heeft een spannende omslag met een fotocollage van enkele elementen uit het verhaal, zoals een beer, landrover en een fotocamera. In het boek ontbreken tekeningen, maar die worden ook niet gemist.

Taalgebruik
De auteur heeft een toegankelijke schrijfstijl en gebruikt eigentijdse taal. Het verhaal is in twee verhaallijnen uitgewerkt, die bij de uiteindelijke ontknoping bij elkaar komen. De spanning wordt goed opgebouwd.

 Christelijke karakter
Hoofdpersoon Steven is christen. Aan het begin van de reis vindt hij het even lastig om daarvoor uit te komen, maar als hij dat toch doet, wordt dat door iedereen geaccepteerd. Hij leest elke dag een stukje uit de Bijbel: hij heeft zichzelf aangewend dat nooit over te slaan en is ervan gaan houden.

Doelgroep
Het boek is gericht op kinderen vanaf ca. 11 jaar, die van spanning en avontuur houden.

Bijzonderheden
Tussen de spannende gebeurtenissen door wordt ook veel informatie gegeven over fotograferen en over Estland.
Vierde deel in de serie Focus, over Steven en zijn vrienden.

Leesbeleving en leesplezier
Spannende jeugdthriller om achter elkaar uit te lezen!

DvdG

Boekgegevens

Titel:

Achtervolging in de wildernis

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

105
105

Uitgeverij:

Mes
Mes

Prijs:

€ 7,25
€ 7,25

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.