Mustafa’s jas

Mustafa, Aischa en Jakoets komen in deze verhalenbundel van zendelinge en auteur Patricia Saint John op hun eigen manier in aanraking met Jezus.
Als Mustafa op kerstavond een ziek kind naar de dokter brengt, zorgt deze arts dat hij  op een warme plek kan overnachten. Daar wordt het verhaal voorgelezen over de Redder die is geboren.
In ‘De vier kaarsen’ ontmoet Aisha in het huis waar haar moeder werkt, het buitenlandse meisje Petra. Ze ziet hoe Petra elke week een extra kaars aansteekt. Aisha vraagt zich af wat dat betekent. Maar ze wordt weggestuurd en krijgt een ongeluk. In het ziekenhuis vertelt de zuster over Jezus, die als baby geboren werd.
In ‘De gast’ leest Nadia haar grootmoeder Jakoets voor uit het Boek. Dan wordt Jakoets bepaald bij de tekst ‘Wie een klein kind ontvangt, ontvangt Mij.’ Al heel gauw kan Jakoets die tekst in praktijk brengen.
Alle verhalen spelen zich af in Noord-Afrika.

Vormgeving en illustraties
Deze hardcover uitgave is uitgevoerd in een zachtgele kleur met daarop een kleurentekening van Mustafa, de hoofdpersoon uit het eerste verhaal. De tekst is afgedrukt in een duidelijk lettertype. De pagina’s zijn erg vol, een alinea-indeling ontbreekt vrijwel, evenals illustraties.

Taalgebruik
De auteur gebruikt rijke taal met soms ook wat ouderwetse woorden.

Christelijke karakter
In alle verhalen staat de geboorte van Jezus als Redder van de wereld centraal.

Doelgroep
Door de volle bladspiegel en het taalgebruik is dit boek het meest geschikt voor kinderen van 10-12 jaar. De verhalen lenen zich ook om voor te lezen rond Kerst.

Leesbeleving en leesplezier
Bundel Kerstverhalen die prima gebuikt kan worden in de Kerstperiode.

DvdG

 

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/mustafa-s-jas:9789059075313

Boekgegevens

Titel:

Mustafa’s jas

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

92
92

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 7,95
€ 7,95

Deel deze recensie