Zoekresultaten

Gevonden: 1554 resultaten

De goede bakker

Het prentenboek De goede bakker – in de sfeer van de boeken van Max Lucado – is een parabel over zondeval en genade met sfeervolle illustraties van de auteur. Thema’s als jaloezie, egoïsme, fouten maken en spijt hebben komen aan bod. 


De goede herder

Een leesboek voor beginnende lezers, vanaf 7 jaar over het Bijbelse verhaal van Abraham. Met vragen aan het eind van elk hoofdstuk. Dan gaat Jezus het huis binnen. Hij loopt naar het meisje en pakt haar hand. Meisje, sta op, zegt Hij. En kijk eens: het meisje staat op. Ze leeft! Wat een groot wonder. … Lees verder De goede herder


De goede herder

Bijbelverhaal over de goede herder voor peuters in een hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken.


De grap van groep 3

Tijs, Bram en Floor zitten in groep 3. Het is bijna 1 april. Ze willen een leuke grap bedenken om juf te foppen op 1 april.


De grottenleeuw

De grottenleeuw is het 8e avontuur van Edwin, Peter en Vera, met de honden Tim en Tor.


De gulle boom

Eigenlijk is De Gulle Boom niet specifiek een kinderboek. Maar het is wel een meesterlijk en wijs boek. Een boek dat je niet gauw vergeet, of eigenlijk beter gezegd ‘nooit meer vergeet’. Een boek dat iedereen gelezen zou moeten hebben. Het leven in een klein prentenboek. Over een jongetje en een boom die veel van … Lees verder De gulle boom


De hoed van opa

Bas heeft een hoed gekregen van zijn opa. Een hele mooie hoge hoed, met veren. Opa heeft gezegd dat de hoed heel speciaal is. Als je hem opzet, ben je nooit meer bang.


De houten speelbal

De houten speelbal van Henk Koesveld is opnieuw uitgegeven door uitgeverij Den Hertog. In 1999 was het genomineerd voor Het Hoogste Woord: Door de omzwervingen van Folckmar komen we veel te weten over de 15e eeuw; realistisch beschreven verhaal, je beleeft de middeleeuwen. (Juryrapport 1999)


De I van Immanuel

Een prachtig Adventsdagboekje met een originele invalshoek. Liefde, boekrol, engel, oud, gebaren… Elke dag komt er een woord met een andere letter van het alfabet aan de orde. En al die woorden hebben te maken met het Kerstfeest!


De ijsbaan van boer Bram

Een vriendelijk leesboekje over Flip en Floor. Ze hebben een lieve juf die ‘iets wil worden’ en die telkens de klas uitrent. Wat is er toch met haar aan de hand? De klas houdt spreekbeurten over ‘wat ze willen worden’. En ondertussen hebben ze een fijne kerstvakantie met sneeuw en een ijsbaan bij boer Bram.


De indringster

De 14-jarige Liz is bij met haar thuissituatie: haar broer Casper en zijn vriendin Vera, haar vader en moeder. Ze hebben het fijn met elkaar. Maar dan komt haar moeder ineens met een ‘heel goed idee’ komt: een aanmelding voor pleegzorg.  Liz rent direct weg. ‘Als wij dat maar nooit gaan doen’.


De jas van Jozef

Klein formaat, hardkartonnen prentenboekje voor peuters over bekende verhalen uit de Bijbel: een eerste kennismaking met de bijbel. Het boekje heeft afgeronde hoeken, maar ook uit stekende tabs waardoor de bladzijden makkelijk om te slaan zijn voor kleine handjes.


De jongen en de zee

De jongen en de zee is een boek wat je elk gezin toewenst. Een prachtig boek voor alle leeftijden. Het is een verstild, intiem verhaal over een jongen. Met zijn moeder is hij aan zee. Hij denkt erover na. Wat groot, wat ver, wat diep. Hij ervaart de zee.


De jongen in bubbeltjesplastic

Stel je voor… je bent de kleinste van de klas, je hebt een vreemde vriend (maar toch), je moeder is overbezorgd op het ziekelijke af…, je vader is de plaatselijke ‘afhaalchinees’ en jij wilt eigenlijk alleen maar skaten, want dat is je nieuwe talent. Tot je een ongelooflijke ontdekking doet. Phil Earle op z’n best: … Lees verder De jongen in bubbeltjesplastic


De jongen in de schaduw

Hoewel het al zoveel jaren na de Tweede Wereldoorlog is, duiken er nog steeds verhalen op van mensen die erbij waren. In dit verhaal komen we heel dichtbij in de waargebeurde belevenissen van Walter.


De jongen met de vechthaan

Als Firman een ontsteking aan zijn voet krijgt, die maar niet over gaat, wordt hij opgenomen in het gezin van zendeling dominee Wouter. Hij trekt veel op met hun ondernemende dochter Mirjam. Verhaal over twee heel verschillende kinderen die vrienden worden op het eiland Sulawesi, in Indonesië.


De jongste opa van de wereld

Opa moet naar het ziekenhuis. Hoe moet het nou? Is opa wel op tijd beter om op Jasmijns schoolfeest te komen? Helpt een frikandel om beter te worden? Jasmijn weet dat wel. Alweer het 8e deel over die leuke opa van Tijs en Jasmijn. Heeft jouw juf/meester ze allemaal al voorgelezen? AVI M5.


De kale boom

‘Het was op een dag, een mooie dag in het voorjaar. Alles groeide en bloeide. De bomen kregen weer blaadjes, maar de zieke Michael verloor zijn haren. Hij keek in de spiegel en zei: ‘Kijk mam, ik lijk wel een omgekeerde boom’. Deze opmerking was het idee achter ‘De kale boom’.


De kerkgeschiedenis in 100 verhalen

Kerkgeschiedenis, welke mensen hebben een rol gespeeld in de ontwikkeling van geloof & kerk in de afgelopen eeuwen: martelaren en monniken, zendelingen, reformatoren, wereldleiders. Gisette van Dalen start dit eerste deel met 50 verhalen over o.a. Augustinus, Willibrord, Fransiscus van Assisi, Geert Groote, Maarten Luther, Calvijn, John Wycliffe, John Knox en nog 41 andere bekende … Lees verder De kerkgeschiedenis in 100 verhalen


De kinderboekenbrigade

Munira is niet blij als het nieuwe schooljaar begint. De nieuwe meester George is niet aardig, hij heeft het alleen over het belang van het nieuwe computersysteem en over hun resultaten. En wat veel erger is: alle kinderboeken zijn uit hun school verdwenen, zelfs haar eigen moeder heeft haar lievelingskinderboeken meegegeven. Wat gebeurt er toch? … Lees verder De kinderboekenbrigade


De kleine ezel en de koning

De kleine ezel en de koning is een lief prentenboek. Het verhaal speelt zich af met Palmpasen, maar heeft een boodschap die altijd relevant is: iedereen is belangrijk voor Jezus.


De kleine kaasdieven

Tags:

Papa Olifant is zo groot en sterk als een tractor. Maar hij is doodsbang voor muizen! Dus als een stoute muis zijn kaas wil stelen, weet papa niet wat hij moet doen! Kan kleine olifant Bram de kaas redden – en zijn papa? Of heeft hij toch een beetje hulp nodig…?


De kleine Kijkbijbel

In de kleine Kijkbijbel zijn tien bekende bijbelverhalen uit de Kijkbijbel  in een compact formaat samengebracht. Een prachtige uitgave met de aansprekende, kleurrijke illustraties van Kees de Kort. Wie kent bijvoorbeeld niet de illustratie van de blinde roepende Bartimeus? Verschijnt voorjaar ’19.  Om naar uit te kijken!


De kleine pelgrim; gebaseerd op John Bunyan’s christenreis

Arjen Niezen herschreef en ‘strip-tekende’ het bekende verhaal van de Christenreis naar de Eeuwigheid’ van John Bunyan. Het is een eigentijds getekende strip geworden in de sfeer van Bunyan. Het is een moderne manier om een oud verhaal naar voren te brengen.


De kleine walvis

‘De kleine walvis’ is een vertederend aandoenlijk verhaal over Boy, die met zijn vader aan zee woont, en op een dag een aangespoelde walvis vangt. Mag hij hem houden?


De koude rillingen van Benjamin P. Kleum

Niemand is zo zielig als Benjamin P. Kleum. Tenminste, dat vindt hij zelf. De mensen in zijn buurt vinden hem niet aardig, omdat hij geld bij ze ophaalt voor de strenge keizer. En dat doet hij zeker niet op een aardige manier. En stiekem houdt hij geld voor zichzelf. Maar terwijl hij steeds meer geld … Lees verder De koude rillingen van Benjamin P. Kleum


De kruisdraagster

De kruisdraagster is het debuut van de Zwitserse auteur Lydia Schwarz. Het is het eerste deel van een nieuwe serie over christenvervolging in Europa, in de toekomst. Het wordt een dystopische roman genoemd, een roman over een verre toekomst waarin christenen hun leven niet zeker kunnen zijn en ondergronds moeten gaan. Hoofdpersoon in het boek … Lees verder De kruisdraagster


De kunst van groep 4

Gisette van Dalen heeft zelf jonge kinderen en dat merk je wanneer je haar boeken leest. Ze schrijft lichtvoetig, vlot en met humor. Na het eerder verschenen deel ‘De grap van groep 3’ is er nu het volgende deel ‘De kunst van groep 4’.


De kunstenaar

Er was eens een dorp met een burgemeester en een bakker, een slager en een boer en vele anderen. De inwoners kende geen pijn, maar ook geen geluk. Ze hadden geen ruzie, maar ook geen geliefden. Het was er kleurloos. Er miste iets. Maar wat? De bewoners van het dorp weten het niet, maar dan … Lees verder De kunstenaar


De kusjeskrokodil

Wat een heerlijk ontwapenend boek. Zo’n voorleesboek dat in alle gezinnen met peuters en kleuters naast het boek zou moeten liggen. Want wanneer kan Tim nu eindelijk echt lekker gaan slapen… Dit is terecht een van de tien prentenboeken van de prentenboeken-toptien 2018.


De laatste slag

‘De laatste slag’ van Roland Kalkman is een heel spannend boek, een thriller, voor jongeren vanaf 13 jaar. Het is het verhaal over een heel gewone jongen, Jos. Zijn vader overlijdt na een zwemwedstrijd op een vreemde manier. En dat is het niet alleen: het blijkt moord te zijn. Wat gebeurt er toch allemaal?


De laatste valkenjacht

Het derde deel in de serie historische jeugdboeken, in de serie ‘Venster op Nederland’ speelt zich af in de middeleeuwen, voor kinderen vanaf  groep 6. Een spannend middeleeuws verhaal verhaal voor kinderen vanaf 9 jaar. Dit boek is genomineerd voor de EigenWIjsPrijs 2019.


De leukste opa

Tijs en Jasmijn hebben de leukste opa van de wereld. Ze hebben altijd dikke pret met hem. Maar nu heeft opa er niet zoveel zin in. Wat is er met hem aan de hand? AVI 5 – om zelf te lezen.


De Lynx-Rechts

Na ‘De toekan en de campingkok’ fantaseert Peter van Dijk vrolijk verder: De Lynx-Rechts De Lynx Rechts is een titel die alleen Peter van Dijk bedenken kan. Heerlijk gek en dwars. Dit geldt ook voor de negen fantasievolle verhalen waarin Van Dijk weer helemaal los gaat. Een vrolijk boek om voor te lezen voor kinderen … Lees verder De Lynx-Rechts


De macht van de witte leeuw

De vrienden Juda en Guus spelen verstoppertje in het bos. Ineens worden ze aangevallen door een grote reus. Net op tijd springt er een witte leeuw uit de struiken die de jongens beschermt en de reus op afstand houdt.  In de boomhut vinden de jongens een schatkist en zeven gekleurde pijlen met een boog. In … Lees verder De macht van de witte leeuw


De macht van het Wonderwoud

Elizabeth Visser is een jong schrijf- en tekentalent met een ongekende fantasie. Ze debuteert met een dik spannend magisch fantasy-boek dat ze schreef én illustreerde. Dit boek is genomineerd voor het Hoogste Woord 2019.


De majesteit van het BelangRijk

De titel zorgt al voor een denkrimpel in je voorhoofd. De majesteit van het BelangRijk… dat is toch geen goed Nederlands? Er lijkt een woord te ontbreken. En staat er nu een hoofdletter R midden in het woord? Hmm, vreemd. Misschien staat de oplossing wel in het boek.


De mislukte kampioen

Vincent, een jongen van een jaar of tien, is er eentje van het type loser. Onhandig, weinig vrienden, ouders die druk zijn met hun eetcafé, waar hij regelmatig moet helpen. Wat dan ook weer vaak misgaat. Hij wordt vaak brokkenpiloot genoemd, of knoeipot, of stuntelaar. Vincent besluit dat hij iets bijzonders wil doen. Iets waardoor … Lees verder De mislukte kampioen


De monstrans

Een nieuw avontuur met de campers ‘Sander, Rhodé en Michiel’, die met hun ouders op vakantie in België zijn. De grote camper wordt voor een week gestald in de buurt van Nieuwpoort. Natuurlijk gaat het gezin weer op zoek naar sporen van geschiedenis uit de tijd van de Eerste Wereldoorlog. En ze herkennen een kennis … Lees verder De monstrans


De mooiste opa van de wereld

Opa is onvermoeibaar: het zesde deel van De ….opa van de wereld. Deze keer ‘De mooiste opa’. Tijs en Jasmijn ontdekken tot hun verbazing dat het vriendinnetje van hun oom Maikel de juf is, de juf van Jasmijn. En ze gaat trouwen met oom Maikel, zodat ze ook nog hun tante wordt.


De motorolifant en andere dieren op rijm

Vrolijke diergedichten van Rikkert Zuiderveld voor iedereen van 6 tot 96. ‘Melk is goed voor elk, ik drink het af en toe. De melk komt uit het pak, het pak komt uit de koe’.


De mysterieuze monnik

‘De mysterieuze monnik‘ is een verhaal over lang geleden. Over de tijd voor de 80-jarige oorlog, toen veel mensen nog dachten dat je een ‘aflaat’ moest kopen, om vergeving van je zonden te krijgen. Toen de meeste mensen nog geen eigen Bijbel hadden, omdat de pastoor wel uit de bijbel las. De pastoor las ook nog … Lees verder De mysterieuze monnik


De mysterieuze postzegelpuzzel

Case 011 in de serie Detectivebureau Iris en Ko gaat over een man met een lange jas, een hoed en velletjes postzegel waar geen gom meer achter zit. Wat is het geheim hier achter? En kunnen Iris en Koos dit uitzoeken? Lees het 11e deel uit deze detectiveserie!


De nachtwacht

Het derde deel in de serie ‘Campers’, waarin Sander, Rhodé en Michiel met hun ouders met de camper door België reizen en telkens weer een spannend avontuur beleven.


De nieuwe linksbuiten

Matteo Salvatore wil maar één ding: op voetbal. Bij VV Heerenveen. Maar zijn ouders willen dit niet. Een veel te ruwe sport. Papa heeft geen zin om elke zaterdag aan de lijn te staan. Veel te koud. Matteo zit al op zwemles en blokfluit. Zijn zusjes Ramona en Valentina zitten heel vredelievend op ballet. Zij … Lees verder De nieuwe linksbuiten


De Olijke Tweeling (1e deel!)

De serie ‘De olijke tweeling’ is terug van weggeweest. Uitgeverij Columbus geeft de serie opnieuw uit. De eerste 26 delen zijn vanaf 1958 geschreven door Arja Peters, waaronder dit deel. Hierna heeft Marion van de Coolwijk het stokje overgenomen, zij schrijft nu eigentijdse verhalen over de tweeling.


De Olijke Tweeling is verliefd

Ellis en Thelma gaan op vakantie naar zee. Ellis ontmoet een leuke blonde jongen met blauwe ogen en Thelma ook. Maar, wie heeft Ellis ontmoet,  en wie is de leuke jongen die Thelma heeft ontmoet?


De Olijke Tweeling viert feest

Generaties hebben de serie ‘De Olijke Tweeling’ gelezen, destijds geschreven door Arja Peters. Marion van de Coolwijk schrijft verder aan deze serie. Als de tweeling Ellis en Thelma bijna jarig zijn en 13 jaar worden, willen ze een groot feest houden in het restaurant van hun (stief-)moeder.  Maar, ze mogen maar tien vrienden uitnodigen. Ze … Lees verder De Olijke Tweeling viert feest


De ontbijtclub

‘Frank, zegt Felicia, we hebben geld nodig’. (…) Als we nou eens samen ontbijten gaan verzorgen!  Frank en Felicia hebben geen geld om een bandje op te richten, daarom starten ze een ontbijtclub. Maar daar blijft het niet bij…


De ontdekking van de onbegrijpelijke kasteelcode

In dit deel lees je dat Koos de detectiveserie Iris en Ko zelf schrijft. Hij zoekt een titel voor deel 14 van de serie over de gemene geocachecriminelen die hij behoorlijk dom vond. En omdat hij het raadsel in het 14e deel opgelost heeft, krijgt hij nu een opdracht van de baron. Ondertussen ontdekt Iris … Lees verder De ontdekking van de onbegrijpelijke kasteelcode


---