Onderwijs nieuws

2018 Werkmap ‘Door dik en dun’ voor basisscholen

Door dik en dun – vriendschap vieren is het thema van de Kinderboekenmaand (KBM) oktober 2018.

Basisscholen, die lees- en boekpromotie als speerpunten in het onderwijs zien, doen jaarlijks mee met de Kinderboekenmaand (KBM).  Ook dit jaar zijn er drie actieboeken uitgekomen, die geschreven zijn rond het jaarthema ‘Door dik en dun’, vriendschap.

Willemijn de Weerd schreef de tekst en illustrator Marieke ten Berge verzorgde de illustraties voor het prentenboek voor de onderbouw, groep 1-3, getiteld ‘Voor mijn allerbeste vriend’, uitgeverij Columbus.

Janny den Besten schreef het actieboek voor de middenbouw, groep 4-5 (-6), getiteld ‘Superklas!’, uitgeverij De Banier, waarin de leuke klas van Jens en Jolien ruzie gaat maken bij de komst van een nieuw klasgenootjes. Zou het lukken om weer een superklas te zijn?

Anke van der Pol schreef het actieboek voor de bovenbouw, groep (6-)7-8, ‘De Majesteit van het Belangrijk’, uitgeverij Ark Media, waarin deze majesteit met iedereen ruzie heeft. Hoe komt dit toch en hoe kan ze vriendschap sluiten?

Tijdens de KBM kan gewerkt worden met de drie actieboeken.  De handige werkmap voor basisscholen is hierbij onmisbaar. Zelf het wiel uitvinden hoeft niet meer, als je wilt werken met het thema van de Kinderboekenmaand en met de bijbehorende actieboeken. Met dit Werkboek heb je een map vol vrij kopieerbare bladzijdes ‘hapklare brokken’.

In de werkmap ‘Door dik en dun ‘ zijn uitgebreide verwerkingen, boekbesprekingen en lessuggesties bij de actieboeken en bij het thema vriendschap geschreven. Bij het boek voor de middenbouw en bovenbouw zijn er uitgewerkte lessen bij de boeken en het thema voor vijf dagen.

Natuurlijk is er een uitgebreide titellijst van alle boeken die over dit onderwerp gaan.

Je kunt met dit werkboek direct aan de slag in je eigen groep of klas. De map in A4-formaat heeft praktische kopieerbare bladen.

Wil je direct starten met dit thema op je basisschool? Schaf dan de drie actieboeken, de actie-CD en de werkmap aan. Veel lees- en boekenplezier in de Kinderboekenmaand 2018.

Koop deze werkmap (12.99) bij je plaatselijke christelijke boekhandel

of BESTEL ONLINE