Onderwijs nieuws

Werkboek voor basisscholen ‘Vertel nog eens’

Zelf het wiel uitvinden hoeft niet meer, als je wilt werken met het thema van de Kinderboekenmaand en met de bijbehorende actieboeken. Met dit Werkboek heb je 63 vrij kopieerbare bladzijdes ‘hapklare brokken’.

Je kunt zo aan de slag in je klas of groep. Er zijn vergaande uitwerkingen gemaakt bij de drie actieboeken. Bij ‘Onderbroek voor opa’ van Corien Oranje, bij ‘Op de vlucht’ van Angelique Bos en bij ‘Silvester en de vreemde voorouder’ van Willeke Brouwer.

Wat is er te doen: Een raamwerk bij een boekgesprek, een titellijst boeken bij het thema, het gedicht ‘Vertel nog eens’ van Wim Bevelander, de bladmuziek van ‘Vertel nog eens, het lied van Wim Bevelander, perfecte uitwerkingen bij de actieboeken met aandacht voor diverse manieren van ‘leren’: lessuggesties bij taalvaardigheden, bij creatief, bij sociaal-emotionele ontwikkeling, bij bewegingsonderwijs en bij muzikale vaardigheden. Voor de jongste kinderen is er een kleurplaat. Bij alle titels veel ruimte voor expressie en verdieping. Aangevuld met een bladzijde met handige websites en veel werkbladen. Het kan niet anders dan elke school wil aan de slag met dit werkboek.